Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μεγάλο ηφαιστειολογικό συνέδριο στη Σαντορίνη

Μεγάλο διεθνές ηφαιστειολογικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη 10-12 Οκτωβρίου 2012 με τίτλο "Volcanism of the South Aegean Volcanic Arc (SAAVA) in the frame of the broader Mediterranean area".
Το θέμα του συνεδρίου αφορά στην ηφαιστειότητα το Νοτίου Αιγαίου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολυάριθμων επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο.
Προηγούμενο παρόμομοιο συνέδριο είχε διοργανωθεί το 2003 στη Μήλο και από τότε δεν έχει γίνει άλλο σχετικό. Στα εννέα χρόνια που μεσολάβησαν έχει υπάρξει σημαντικό ερευνητικό έργο και σε συνδυασμό με τις έρευνες που πραγματοποιούν πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, με αφορμή την πρόσφατη "ανησυχία" του ηφαιστείου της Σαντορίνης, έχει συσσωρευθεί πληθώρα επιστημονικών ανακοινώσεων.
Συν-Πρόεδροι της Επιτροπής Προγράμματος του συνεδρίου είναι οι καθηγητές:
- Franco Barberi, πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας
- Μιχάλης Φυτίκας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΜΠΗΣ
- Stephen Sparks, πρώην Πρόεδρος της IAVCEI (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior) και ένας από τους γνωστότερους ηφαιστειολόγους στον κόσμο.
Το συνέδριο λόγω της εποχής που διεξάγεται (σχεδόν μέσα Οκτωβρίου) αναμένεται να συμβάλλει και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης στο τέλος της θερινής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου