Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Πάτμου

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της Πάτμου κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι το Κέντρο Υγείας έχει μείνει χωρίς γιατρό, αφού τα πανό και τα συνθήματα συνόδεψαν την προχθεσινή επέτειο.

Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που εξέφρασαν οι κάτοικοι του νησιού την Παρασκευή και δεν πραγματοποίησαν την καθιερωμένη παρέλαση στη Σκάλα, αποφασίστηκε να παρελάσουν με… πανό σε μια προσπάθεια να ακουστεί το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την παραίτηση του μοναδικού αγροτικού ιατρού του νησιού. «Διεκδικούμε την υγεία μας για να μείνουμε στην Πάτμο» και «Γιατρούς και Υγεία όχι χαράτσια και εφορία» ήταν κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κρατούσαν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού που ταλαιπωρούνται λόγω της παντελούς έλλειψης γιατρού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου δέκα μέρες, ο δήμαρχος Πάτμου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διορισμός γιατρού Γενικής Ιατρικής: «11-3-2013 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος γι άλλη μία φορά επισκέφθηκε τη Δ.Υ.Π.Ε και συζήτησε τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάτμου και κυρίως το διορισμό γιατρών.

Το μόνο θετικό, αν μπορεί να χαρακτηρισθεί θετικό είναι, ότι ο διορισμός της γιατρού Γενικής Ιατρικής έφυγε από τη Δ/νση προσωπικού του Υπουργείου Υγείας και δόθηκε για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Περιμένουμε νεότερα.

Συμμεριζόμαστε την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση των συμπατριωτών μας σχετικά με τη συνταγογράφηση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου κι ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας για να βρεθεί λύση.

Ελπίζουμε σύντομα να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ο διορισμός της γιατρού και η κατάσταση της συνταγογράφησης κάπως να βελτιωθεί σε συνάρτηση με τις τρίμηνες συνταγές που θα γράφουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας».

Πηγή: http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου