Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ημέρες Παιδικού Βιβλίου στην Κω


Το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στις «Ημέρες Παιδικού Βιβλίου» το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 Ώρες 12:00-2:00

Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς – Παίζουμε με ένα βιβλίο;

Μέσα από το παιχνίδι και την πιο δημιουργική ώρα στο σχολείο ελάτε να μάθουμε πώς να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά αναγνωστών οι οποίοι θα αγαπούν το καλό βιβλίο και θα απολαμβάνουν την ανάγνωση του για όλη τους τη ζωή.

Το εργαστήριο διοργανώνεται από τους Βασιλική Νίκα PhdMediaEducation, Βαγγέλη Ηλιόπουλο Συγγραφέα Εκπαιδευτικό.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 Ώρα 5: 30

Εγκαίνια έκθεσης του βραβευμένου εικονογράφου Χρήστου Δήμου –Διάρκεια έκθεσης: 30/03/2013-31/03/2013, Ώρες λειτουργίας: 10:00-2:00 – 5:00-9:00

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 Ώρα 6:00

Ημέρα Τριγωνοψαρούλη - Εσύ πόσο Τριγωνοψαρούλης είσαι; Έλα να το ανακαλύψεις την ημέρα Τριγωνοψαρούλη. Αποδέχεσαι το διαφορετικό; Αγαπάς την ειρήνη; Μοιράζεις απλόχερα αγάπη; Πιστεύεις ότι ο καθένας είναι μοναδικός και γι’ αυτό σημαντικός ; Προστατεύεις το περιβάλλον; Κάνεις αυτοκριτική; Υπολογίζεις τη δύναμη της ομάδας ; Θεωρείς σημαντική την αγάπη των φίλων ; Αγωνίζεσαι για τα πιστεύω σου; Ονειρεύεσαι την ισότητα στην κοινωνία;

Ελάτε να παίξουμε ένα διαδραστικό παιχνίδι με πολλές εκπλήξεις. Με τις οδηγίες του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου ξεκινάμε να εικονογραφούμε ο καθένας το βιβλίο του και να ζωντανέψουμε την ιστορία με τραγούδια και δράσεις από την ομώνυμη θεατρική παράσταση.

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά με τον βραβευμένο εικονογράφο Χρήστο Δήμο

Σάββατο 30 Μαρτίου 9:00-10:30 / 10:30-12:00 / 12:00 – 1:30

Κυριακή 31 Μαρτίου 10:30-12:00

Ηλικία: 6 ετών και άνω

Ολιγομελή τμήματα- Δηλώσεις συμμετοχής στο 2242028907

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 Ώρα 12:00

«Το Γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Σας περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε σε θεατρικές δράσεις για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί ως τα αστέρια των ευχών για να φέρουμε στα παιδιά την ελπίδα. Κάθε παιδί κι ένα «γιατί», μια απορία. Κάθε αστεράκι και μία ευχή που φέρνει ελπίδα. Παιδιά και μεγάλοι ελάτε με τα «γιατί» σας να συναντήσετε τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, ο οποίος θα σας παρουσιάσει την ολοκαίνουργια ιστορία του ταξιδεύοντας σας μέσα από θεατρική δράση στον κόσμο των ευχών και της ελπίδας. Κάθε λέξη λένε οι ποιητές έχει τη δική της ζωή. Την πιο παράξενη όμως έχει η λέξη «Γιατί» επειδή σε αυτήν κρύβεται όλο το παράπονο των ανθρώπων. Σε αυτή την ιστορία το «γιατί» είναι ένα τσαλακωμένο λήμμα που ξέφυγε από το ανοιχτό παράθυρο ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου, για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα γνωρίσει παιδιά που αναρωτιούνται «γιατί σ’ εμένα». Μαζί με αστερόσκονη ελπίδας θα δώσει μόνο μια απάντηση στα «γιατί»: Γιατί ο κόσμος αυτός έχε μια ελπίδα να αλλάξει και αυτή είναι μόνο τα παιδιά.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 Ώρα 6:00 Κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό:

Οικολογήματα Μία διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου.

Ελάτε να ακολουθήσουμε έναν κάπως παράξενο ερευνητή στην περιπλάνηση του καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει ένα σπουδαίο «Θησαυρό»… Θα συναντήσουμε τον μικρό κότσυφα και τους φίλους του, μια πολύ λυπημένη γοργόνα που χρειάζεται βοήθεια, ένα πειρατή που ψάχνει πλήρωμα για το καράβι του και άλλα πολλά. Ένας κότσυφας που ζει σε ένα καμένο δάσος προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να κάνουν αναδάσωση...  Μια μικρή γοργόνα στολίζει την ουρά της με σκουπίδια… ένας πειρατής με μια σπουδαία αποστολή: να δώσει τη γη πίσω στα παιδιά… Αν λοιπόν έχετε όρεξη για περιπέτεια… σας περιμένουμε. Μια παράσταση που δεν αφήνει τα παιδιά απλούς θεατές… Οι ιστορίες είναι βασισμένες στα βιβλία της ομώνυμης σειράς του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που τα παιδιά έχουν αγαπήσει. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διασκευή ομάδα Κοκου-Μουκλό, Κούκλες σκηνικά ομάδα Κοκου-Μουκλό, Μουσική Κώστας Θωμαΐδης, Διασκευή Δέσποινα Σαλκιτζόγλου.

Μετά το κουκλοθέατρο θα ακολουθήσει ένα πρωτότυπο εργαστήριο για όλα τα παιδιά.

Όλες οι εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα γίνουν στους χώρους του Πολύκεντρου Ν. Θαλασσινού (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου τηλ 2242028907).

Σε όλα η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στα σεμινάρια θα δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα γι’ αυτό δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.

Διοργάνωση: Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού- Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης-Εκδόσεις Πατάκη

Με την υποστήριξη του συλλόγου διδασκόντων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κω- Νισύρου

5ο Δημοτικό σχολείο

Δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου

Πηγή: http://www.kosvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου