Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ 23-08-2011

Αναδημοσίευση από το verena.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ- ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
● ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
● ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ

Συναδέλφισσες-οι,
Η Διοίκηση του Σωματείου συμμετέχει στη 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού στις 23 Αυγούστου 2011.
Oι μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης αποσαθρώνουν αδιάκοπα τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις.
Την συνεχή θεσμοθέτηση της ευελιξίας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων ακολούθησε το πετσόκομμα των επιδομάτων ανεργίας και τώρα έφθασε η ώρα των Βαρέων.
Η παραμονή βασικών ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα, αμφισβητείται από το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα Β.Α.Ε. του Υπουργείου Εργασίας, με μόνο κριτήριο τον ποσοτικό περιορισμό της λίστας και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.



Εν’ όψει της τελικής θέσης του Υπουργείου δηλώνουμε ότι σε τίποτε δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουρισμό και αντιμετωπίζουν τις ίδιες επιπτώσεις στην υγεία τους από τα βάρη που σηκώνουν, με τις ανάλογες μυοσκελετικές παθήσεις οι Σερβιτόροι, από τις υψηλές θερμοκρασίες οι Μάγειροι, τα χημικά που εισπνέουν οι καμαριέρες.
Οι πάντες θίγονται αν αναλογισθεί κανείς ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό είναι εποχιακοί και είναι σχεδόν αδύνατο, να έχουν εξασφαλίσει την προϋπόθεση των 4.500 ενσήμων και από αυτά 3.600 στα Βαρέα για να πάρουν σύνταξη.
Απαιτούνται 45 χρόνια με τη σημερινή περιορισμένη απασχόληση των 100 ημερομισθίων ανa σαιζόν
Ο κίνδυνος της ανεργίας για τους τυχόν παραμένοντες είναι ορατός αφού οι εργοδότες έχουν αυξημένο οικονομικό κίνητρο σε μια ενδεχόμενη απένταξη ειδικότητας, να απαλλαγούν από τους παλαιότερους και να επιλέγουν νέους, με μικρότερο μισθολογικό κόστος.
Είναι γνωστή η απέχθεια των εργοδοτών στις μεγάλες ηλικίες και η προτίμησή τους σε νεανικά προφίλ.
Κάθε αποχαρακτηρισμός των ειδικοτήτων μας από τα Βαρέα, θα σημαίνει μακροχρόνια ανεργία για τις ηλικίες από 50-65.
Η κυβέρνηση και το κρατικοδίαιτο Εργοδοτικό Κατεστημένο στον Τουρισμό φορτώνουν την χρεοκοπία στις πλάτες μας και μεθοδεύουν μια βίαιη αναδιανομή εις βάρος των εργαζομένων σαρώνοντας κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, κατεδαφίζοντας από κοινού εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και οδηγώντας στον όλεθρο τα αδύνατα τμήματα της κοινωνίας.
Tα νέα θύματα των Κυβερνητικών επιλογών για τα Β.Α.Ε. είναι οι πιο ανασφαλείς κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην Ευρωζώνη.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 
ΤIΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 23/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου