Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Διακοπή του δρομολογίου του πλοίου Sea Star, που συνέδεε την Τήλο με την Σύμη


ΚΟΝΤΡΑ ΑΛΙΦΕΡΗ - ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοκρατική

Ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης
Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργήσει η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την διακοπή του δρομολογίου του πλοίου Sea Star, που συνέδεε την Τήλο με την Σύμη. Το θέμα αυτό έφερε ξανά στη δημοσιότητα στη διάρκεια συζήτησης στην ΤΕΔΚΔ ο δήμαρχος της Τήλου κ. Τάσος Αλιφέρης κατηγορώντας μάλιστα τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη ότι εισηγήθηκε την διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου!

«Το δρομολόγιο αυτό είναι σημαντικό για μας, γιατί στη Σύμη διαθέτουμε μεγάλο μέρος των προϊόντων που παράγει το νησί μας. Τώρα τελούμε σε αναμονή, των αποφάσεων του αρμόδιου υπουργού», δήλωσε στη «δ» ο δήμαρχος Τήλου κ. Τάσος Αλιφέρης.


Ο δήμαρχος της Τήλου μιλώντας για το κακό κλίμα που φαίνεται να έχει διαμορφωθεί και σε κεντρικό επίπεδο και λειτουργεί σε βάρος πια της αυτοδιοίκησης, κατηγόρησε τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Χαλκιώτη γιατί ενώ τον συνάντησε λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση του ΣΑΣ, σε μια άλλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν τον ενημέρωσε για αυτό που επρόκειτο να κάνει.
«Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Χαλκιώτης μας είπε ότι επρόκειτο να αναχωρήσει σε λίγο για να μετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Τότε, δεν μπορούσα να γνωρίζω, τι επρόκειτο να κάνει. Όταν επέστρεψα στην Τήλο, όμως, βρήκα την απόφαση με την οποία μου ανακοίνωνε ότι διεκόπη το δρομολόγιο του Sea Star προς τη Σύμη που ήταν και μη επιδοτούμενο», είπε ο κ. Τάσος Αλιφέρης.

Ο δήμαρχος της Τήλου μίλησε και για τον σκαιό τρόπο με τον οποίο του απηύθυνε το λόγο συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής.
«Ποιος είσαι εσύ ρε; Αυτό ήταν το ερώτημα που δέχθηκα. Έτσι με αντιμετώπισαν. Όταν η ενημέρωση έφθασε στους αρμόδιους υπουργούς έγινε χαμός.Στο ΣΑΣ δεν έφθασε το θέμα αυτό στα καλά καθούμενα. Υπήρξαν εισηγήσεις για να σταματήσει το Sea Star και να μην ανταγωνίζεται άλλα πλοία από υπηρεσιακούς παράγοντες ακόμη και τον Περιφερειάρχη. Αυτά τα πράγματα δεν είναι αστεία», τόνισε ο κ. Τάσος Αλιφέρης.

Ο κ. Αλιφέρης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες, που έγιναν για να καθιερωθεί το μεταφορικό ισοδύναμο.
«Εξαγγέλθηκε το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου στη Βουλή αλλά δεν πιέσαμε τόσο και δεν έγινε αποδεκτό από ορισμένους υπουργούς. Αποφάσισα πια, πως δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω σε αυτό. Μετά από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης πήγα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία εμπειρογνωμόνων. Βρέθηκε πως η Πορτογαλία, κατάφερε να πάρει χρήματα από το ΕΣΠΑ, για να κτίσει πλοία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Τήλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου