Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη σε Μήλο και Κίμωλο


O επικεφαλής της Παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μήλο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, το Δήμο Μήλου, καθώς και το Εργατικό Κέντρο, ενώ συμμετείχε σε εκδηλώσεις του συλλόγου Μανδρακίων, της Πλακιώτικης Ένωσης και του Συνδέσμου Μηλίων Πειραιά.

Στο Κέντρο Υγείας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού, ενημέρωσε για τις θέσεις της παράταξης σχετικά με τη Δημόσια Υγεία στα Νησιά, όπως διατυπώθηκαν στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο στη Νάξο. Στο Δήμο συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γ. Δαμουλάκη, με τον οποίο υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τα βασικά θέματα που απασχολούν το νησί. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του Χωροταξικού (ΣΧΟΟΑΠ), για την ολοκλήρωση του διαδρόμου του αεροδρομίου, για το λιμενικό έργο των Πολλωνίων, ενώ θεώρησε ως κρίσιμο θέμα την ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που σήμερα είναι υποστελεχωμένη. Από την πλευρά μας, τονίσαμε ότι το Χωροταξικό αποτελεί μέγιστης σημασίας θέμα και πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες για να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ ζητήσαμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα της “σύνθετης τουριστικής κατοικίας” που κατά τη γνώμη μας θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην τοπική οικονομία. Καταθέσαμε σχετικά και το κείμενο των 18 περιφερειακών συμβούλων.
Επίσης ζητήσαμε να λυθεί επιτέλους το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο σπίτι”, όπως και εκείνων του παιδικού σταθμού. Το τελευταίο ζήτημα συζητήθηκε αναλυτικά και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Α. Καβαλιέρο, ενώ έγινε και συγκεκριμένη παρέμβαση προς το φοροτεχνικό γραφείο που έχει αναλάβει τη λογιστική διαχείριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Επίσης στο Εργατικό Κέντρο συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο νησί και δηλώθηκε η συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας καθώς και για την τήρηση των υποχρεώσεων της S&B απέναντι στις δεσμεύσεις της για τη διάθεση των στερεών αποβλήτων από τις εξορυκτικές εργασίες.

Τη Δευτέρα 22/8 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Κίμωλο, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις καταρχήν με το Δήμαρχο Θ. Μαγκανιώτη και δημοτικούς συμβούλους στο Δημαρχείο του νησιού και στη συνέχεια με τον επικεφαλής της μειοψηφίας Α. Κανά. Στις συναντήσεις αυτές τέθηκαν όλα τα κρίσιμα προβλήματα της Κιμώλου και ζητήθηκε η συμπαράσταση μας για την προώθηση των αναγκαίων λύσεων. Ανάμεσα σε αυτά συζητήθηκαν, ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας του ΚΕΠ λόγω λήξης της σύμβασης της μοναδικής υπαλλήλου και της συνολικής έλλειψης προσωπικού του Δήμου, που διαθέτει ένα και μοναδικό υπάλληλο, η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης της επέκτασης της προβλήτας του λιμανιού της Ψάθης, της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Αη Μηνά-Πράσσα, η υλοποίηση σημαντικών έργων που απαιτούν τη θεώρηση τους από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας όπως, το φρεάτιο ομβρίων υδάτων (περιοχή Ξαπλοβούνι), το γεφυράκι (περιοχή Θεοσκέπαστη), η συντήρηση και επισκευή του παραδοσιακού γεφυριού (Πάνω Κλήμα). Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ύδρευσης, όπου μας ενημέρωσαν για τη νέα πρόταση του Υπουργείου για κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης και συντήρηση του δικτύου από την ΕΥΔΑΠ Νήσων. Τέλος συζητήθηκε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το έργο του βιολογικού καθαρισμού μετά την επιβολή του προστίμου των 88.000 € από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, καθώς και τη διαδικασία εκδίκασης αγωγής εναντίον του Δήμου που θα εκδικαστεί στις 29/9. Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. η μελέτη και υλοποίηση αναβάθμισης του βιολογικού προϋπολογισμού 600.000 €.

Από την πλευρά μας, δηλώσαμε τη στήριξη μας για την προώθηση των αναγκαίων έργων του νησιού και ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την επίσπευση τους. Τέλος θέσαμε και πάλι το θέμα της “σύνθετης τουριστικής κατοικίας” και ζητήσαμε από το Δήμο να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

23/8/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου