Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ


Η εναλλακτική δημοτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της συγχώνευσης- υποβάθμισης του Νοσοκομείου - ΚΥ Νάξου, τόσο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 1ης Αυγούστου, εξω από την Σχολή Ουρσουλινών, όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο με θέμα "επιχειρησιακός σχεδιασμός Υγείας Ν.Αιγαίου". Η επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Θέκλα Κίζη υποστήριξε , σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα κ.Πολύζο στο Νοσοκομείο, αλλά και δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τις θέσεις:


1. γιά λειτουργική αυτοτέλεια και γιά την αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου [λειτουργία αιμοδοσίας,μαστογράφου,χειρουργείου,τεχνητού νεφρού]
2.καταδίκασε την εφαρμογή οριζόντιων λύσεων στον χώρο της υγείας και ιδιαίτερα στον νησιωτικό χώρο, χωρίς στόχευση στις ανάγκες του κάθε νησιού 
3.υποστήριξε πως η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι είδος ανταποδοτικό χρέους προς ιδιώτες, καθώς το διασφαλιζόμενο όφελος από την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ΕΣΥ είναι μικρότερο του 0,01 του ΑΕΠ.

Το περιφερειακό συμβούλιο, μετά από 6ωρη συνεδρίαση για τα θέματα υγειας, υιοθέτησε την μη συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου, ενώ ο Γραμματέας του Υπουργείου κατέληξε ότι θα εφαρμοσθή ο νόμος 3984 και τα νοσοκομεία θα είναι διασυνδεόμενα.
Η εναλλακτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ θεωρεί ότι τα ζητήματα της διασφάλισης της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφαλούς διακομιδής είναι και θα παραμείνουν πρώτης προτεραιότητας και καλούν τους πολίτες να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα γιά το δικαίωμα σε ισότιμες υπηρεσίες υγείας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου