Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συνέλευση της Συμπαράταξης Ελπίδας στην Κω

Παρά τη μικρή συμμετοχή, σε σχέση με άλλες συνελεύσεις (και ειδικά την συνέλευση που έπρεπε να αποφασίσει η Συμπαράταξη αν θα πρέπει ή όχι να στηρίξει Καΐσερλη ή Κυρίτση που δεν έπεφτε καρφίτσα στην αίθουσα όπως τόνισε ο Νίκος Τσακίρης) πραγματοποιήθηκε η σημερινή γενική συνέλευση της Συμπαράταξης με την εναλλαγή της θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα -από τους παρόντες- στον Νίκο Τσακίρη (λόγω προσωπικού κωλύματος του πρώτου επιλαχόντα Πασχάλη Χατζηνικολάου).
Πολλές και ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις χωρίς να μασούν τα λόγια τους με σκληρή κριτική προς τη Δημοτική Αρχή για την υπόθεση Μήτση, το Ζηνί, τον ΧΥΤΑ, τις πελατειακές σχέσες και εξυπηρετήσεις και τα μεγάλα λόγια που αποδεικνύονται φούσκα ότι θα έλυνε την ανεργία των νέων ή ότι θα τόνωνε την τοπική οικονομία και θα ενίσχυε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις συνεργατικές κλπ.


Αλλά και σε επίπεδο αυτοκριτικής όσοι πήραν το λόγο, κάνοντας λόγο για κούραση, μικρή συμμετοχή ενδιαφέρον και όρεξη από τα ενεργά μέλη αλλά και σκιαγράφηση του προφίλ τους καθώς όπως τονίστηκε πρόκειται για ιδιαίτερες και δυναμικές προσωπικότητες που δύσκολα ακολουθούν πολιτικές γραμμές ή πρόσωπα.
Επίσης ενδιαφέρον παρουσίασε αρχικά -αμέσως μετά την εισήγηση που διάβασε ο Π. Χατζηνικολάου- η τοποθέτηση του Βασίλη Γιαουρδήμου η οποία σχολιάστηκε και από τους υπόλοιπους ομιλητές για το παράδειγμα άλλων περιοχών με αντίστοιχες κινήσεις που παρουσιάζουν σημαντική δράση και συμμετοχή...
Ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το κλείσιμο της Γ.Σ. με την τοποθέτηση του Ν. Μυλωνά ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα είναι παρών όπως ήταν και μέχρι τώρα έξω από το Δημ. Συμβούλιο παραμένοντας στη διάθεση της παράταξης και της τοπικής κοινωνίας και προσβλέποντας σε νέες κοινωνικές διεργασίες.

Ενδιαφέρον παρουσίασαν τέλος: η πρόταση που κατατέθηκε από μέλος της Συμπαράταξης για την διεκδίκηση της μετοχοποίησης του Αεροδρομίου και αντί να δοθεί σε ιδιώτη να αγόραζαν μετοχές των 1.000 ευρώ οι κάτοικοι του νησιού (30.000 κάτοικοι επί 1.000 ευρώ ) και αντίστοιχα να κατατεθούν προτάσεις στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου κ.ο.κ. (5o βίντεο)
Όπως και η τοποθέτηση του Ν. Μυλωνά στο τέλος με αφορμή την κατασκευή του ποδηλατόδρομου μπροστά από το Kos Aktiς, για τους κοινόχρηστους χώρους του πρώην Ξενία που και οι δύο δημοτικές αρχές παραχώρησαν χαριστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου