Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Καταδικαστική απόφαση για την εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά

Εφέσιμη ποινή φυλάκισης 26 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 13.000 ευρώ, επιβλήθηκε για κάθε έναν από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους Οδυσσέα Κυριακόπουλο, Αθανάσιο Κεφάλα, Ευθύμιο Βιδάλη και Εμμανουήλ Τσοντάκη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ολοκληρώνοντας με αυτήν τη ισορροπημένη απόφαση την πολύκροτη υπόθεση της ρύπανσης της Μήλου.
Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία την κατ' εξακολούθηση με πρόθεση και δόλο, περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.
Με την κατηγορία μόνο της υποβάθμισης του περιβάλλοντος επιβλήθηκε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο από 9.000 ευρώ στους κύριους Άρη Χατζηπαρασκευά και Δούκα Ευσταθιάδη, στελέχη της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της S&B στη Μήλο.
Οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν λόγω αμφιβολιών για τα οφθαλμολογικά περιστατικά που προκαλούν τα αιωρούμενα σωματίδια του υπέρλεπτου περλίτη μετά από μήνυση που είχε ασκηθεί σε βάρος της εταιρείας από κατοίκους της Μήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου