Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι Κασσιώτες αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια

Οι κάτοικοι της παραμεθόριας Κάσου ένωσαν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους ανά την Ελλάδα πολίτες, συμπορευόμενοι στις κινήσεις δεκάδων Δήμων όπως της Ν. Ιωνίας Αθηνών, Ηρακλείου Κρήτης κα. Με ψήφισμα που εκδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου αρνήθηκαν να πληρώσουν τα παράνομα χαράτσια που πλήττουν το νησί και ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τον άδικο και παράνομο φόρο ακινήτων μέσω της ΔΕΗ αλλά και μια σειρά άλλων μέτρων που εξαθλιώνουν την οικονομία και την ευημερία των άγονων και παραμεθόριων γραμμών όπως την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και του αφορολόγητου. Επίσης αγωνιούν με την μείωση των δρομολογίων των αερογραμμών και της ακτοπλοΐας καθώς και της καθημερινής γραμμής Κάσου - Καρπάθου που πρόκειται να διακοπεί οριστικά. Αναρωτιούνται πώς θα γίνεται η διακομιδή των ασθενών στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Γιατί η Πολιτεία τους υποβιβάζει σε πολίτες τρίτης κατηγορίας όταν τους στερεί το πολυτιμότερο αγαθό τους την υγεία; Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προβούν σε μαζικό εξώδικο και να συνεχίσουν τον αγώνα κατά των νέων μέτρων. Μπροστάρης της κίνησης αυτής είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Γαλανάκης Ηλίας ο οποίος περιμένει με αγωνία και την επίσημη συμπαράσταση του Δήμου.

(Το ψήφισμα μέχρι στιγμής υπέγραψαν πάνω από εκατό οικογένειες. Ο εγγεγραμμένος πληθυσμός άνω των 18 ετών είναι 653 μόνιμοι κάτοικοι που αναλογεί σε διακόσιες οικογένειες)
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2011 στην Κάσο Δωδεκανήσου συγκεντρωθήκαμε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες της, χωρίς κομματικές γραμμές και αποφασίσαμε να δείξουμε την άρνησή μας στα ολέθρια και άδικα μέτρα που μας επέβαλε η Τρόικα.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα παράνομα χαράτσια, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία και το ξεπούλημα της χώρας μας στο βωμό της παγκόσμιας τραπεζικής χούντας.
Αρνούμαστε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο νησί μας, αφού θα αυξήσει δραματικά το κόστος ζωής και τα απαραίτητα αγαθά θα είναι πλέον πολύ ακριβότερα λόγω του υψηλού μεταφορικού κόστους.
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη μείωση δρομολογίων των αερομεταφορών και της ακτοπλοΐας στο νησί μας που θα οδηγήσουν στον οικονομικό μαρασμό και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ήδη οι δυσμενείς συνθήκες της άγονης και παραμεθόριας περιοχής μας (έλλειψη υποδομών- αποκλεισμός από τα κέντρα- χαμηλό τεχνικό επίπεδο- αναποτελεσματικό μεταφορικό σύστημα - μεγάλο ποσοστό ανεργίας - ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης) καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή μας με την άδικη επιβολή των αντισυνταγματικών μέτρων της Τρόικας και ασκούν ψυχολογική βία και απειλή σε όλους μας, τέτοια που δεν συνάδει με τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του Συντάγματός μας και τις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας μας.
Η Εθνική μας εορτή ας μας θυμίσει το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος μας τη δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον και ας ενωθούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΟΧΙ.
Το ανωτέρω κείμενο υπογράφεται από τους κάτωθι: (ακολουθούν υπογραφές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου