Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου

Ο Δήμος Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και το Εικαστικό εργαστήριο μας ταξίδεψαν με την μαγεία της τέχνης από την Πάρο σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
 Μέσα από την δημιουργική φαντασία των αθώων παιδικών ψυχών και οδηγό τις πολύτιμες γνώσεις των δασκάλων τους, με όχημα τα πινέλα της ζωγραφικής τους, ταξιδέψαμε τις Άγιες τούτες ημέρες των Χριστουγέννων στο Σύμπαν με αφετηρία, το για την περίπτωση διασκευασμένο διαστημικό κέντρο «Δημοτικός Χώρος Τεχνών» στην καρδιά της παλαιάς αγοράς Παροικίας, προς εξερεύνηση νέων κόσμων δίνοντας μας την αφορμή και το έναυσμα να γνωρίσουμε καλύτερα τον δικό μας.

Μήπως ο καθένας από μας δεν θα ήθελε να ζήσει, έστω για λίγο, στην Πόλη, στην Αθήνα, στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη; Ποιος δεν θα ζήλευε τη Μαρία, την Δήμητρα, τον Γιώργο, τη Γιάννα και όλα τα παιδιά του Εικαστικού εργαστηρίου που μαζί με τις άξιες δασκάλες τους έζησαν σε τόσα μέρη;
Αυτά και άλλα πολλά (κολλάζ, κεραμικές κατασκευές) οδήγησαν τα βήματά μας σε τούτο το μαγικό ταξίδι του Εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου Πάρου. Για όλους όσους είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο διαστημικό όχημα της παιδικής φαντασίας είναι σίγουρο ότι το ταξίδι αυτό τους γέμισε δέος, συγκίνηση και επανάφερε μνήμες από την χαμένη αθωότητα των δικών τους παιδικών χρόνων.

Στο κλίμα των εορταστικών ημερών συμμετέχουν όλες οι δομές που λειτουργούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. Η φιλαρμονική του Δήμου μας απόδωσε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, ενώ όπως κάθε χρόνο θα παιανίσει κάλαντα και εορταστικά τραγούδια σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες του νησιού μας. Η χορωδία της Δημοτικής Σχολής μουσικής τραγούδησε κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους στο άναμμα του δέντρου. Το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πάρου με τις φορεσιές του και συνοδία μουσικών οργάνων θα πει τα παραδοσιακά παριανά κάλαντα και η Δημοτική βιβλιοθήκη μαζί με το Εικαστικό εργαστήριο θα συμμετέχουν στο καθιερωμένο γιορτινό παζάρι του Αρχίλοχου. Ο παιδικός σταθμός Αρχιλόχου και ο βρεφονηπιακός σταθμός Παροικίας θα πραγματοποιήσουν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους με κάλαντα, τραγούδια, πολλά δωράκια και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. ευχόμαστε σε όλους υγεία, ευτυχία, ευημερία αγάπη και αισιοδοξία ότι η γέννηση του Θεανθρώπου θα φέρει στον καινούριο χρόνο που έρχεται, με τις ευχές όλων μας, την λάμψη της ελπίδας για λύση των προβλημάτων και την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου