Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Ν. Συρμαλένιου με εκπρόσωπο της “S&B”

Με πρωτοβουλία της εταιρείας “S&B”, πραγματοποιήθηκε χθές 13/12 στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης μας Νίκου Συρμαλένιου και του Διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας Θωμά Ανδρουλάκη.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις και έγινε αλληλοενημέρωση για τα θέματα που απορρέουν από την εξορυκτική δραστηριότητα της εταιρείας στη Μήλο, καθώς και για τα σχετικά θέματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία του νησιού.

Από την πλευρά της εταιρείας επισημάνθηκε ρητά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας τόσο στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της, όσο και στον τοπικό πληθυσμό, ενώ σε ότι αφορά την πρακτική διάθεσής των αποβλήτων υπερλέπτων περλίτη στα Βούδια και στο Τσιγκράδο, τονίστηκε ότι η μελέτη εναλλακτικής διάθεσης τους έχει αρχίσει, έτσι ώστε σε εύλογο χρόνο να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και να εξετασθεί η δυνατότητα εφαρμογής τους.

Από την πλευρά μας, τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι, σχετικά με τη διάθεση των αποβλήτων, θα πρέπει οι διαδικασίες της μελέτης και της υλοποίησης συγκεκριμένων μέτρων να προχωρήσουν τάχιστα, έτσι ώστε αφενός μεν να αρθούν οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και αφετέρου να αποκατασταθεί η ηρεμία στο νησί, σε μια εποχή που η ανησυχία εξαιτίας της κρίσης είναι διάχυτη.


Ζητήθηκε επίσης να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τις εξελίξεις στα σχετικά θέματα και η συζήτηση αυτή να επεκταθεί με επίσημο τρόπο και με τους αντιπροσωπευτικούς φορείς του νησιού, Δήμος, Εργατικό Κέντρο κλπ.

Τέλος επισημάνθηκε και πάλι η ανάγκη θεσμοθέτησης ενός νέου χωροταξικού, έτσι ώστε οι δύο βασικοί αναπτυξιακοί πυλώνες της Μήλου (εξόρυξη και τουρισμός), να προχωρήσουν σε συνθήκες αμοιβαίας ισορροπίας και βιωσιμότητας.

14/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου