Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αντί για κομμάντο τουρκική απόβαση με leasing στη Xάλκη

Ενδιαφέρον για την ενοικίαση της νησίδας Αλιμνιάς στην Χάλκη, εκδήλωσαν δύο τουρκικοί όμιλοι (ο ένας είναι ο όμιλος του μεγιστάνα Κοτς), από την ώρα που πληροφορήθηκαν ότι η βραχονησίδα ενοικιάζεται! Αν οι Τούρκοι το 1996 στα Ίμια ήξεραν τι θα ακολουθούσε στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία, σίγουρα δεν θα έμπαιναν στο κόπο να κάνουν ολόκληρη επιχείρηση με κομμάντο: Θα περίμεναν να ενοικιάσουν με σύμβαση μακράς μίσθωσης (leasing) τις βραχoνησίδες, και θα έληγε η υπόθεση.Έτσι λοιpόν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη πόρων οδήγησαν τον Δήμο του ακριτικού νησιού να βάλει ενοικιαστήριο στην βραχονησίδα Αλιμνιάς έκτασης 7,4 τετ.χλμ. Ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός, με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοικίαση της Αλιμνιάς «για να πάψουμε πια να ζούμε σαν επαίτες του αθηνοκεντρικού κράτους και να δώσουμε επιτέλους μια ανάσα στα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας».

Σε μια εποχή που δεκάδες ΟΤΑ απειλούνται με λουκέτο λόγω των χρεών, ο δήμος της μικρής Χάλκης πήρε την απόφαση να προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη εταιρείας συμβούλων, η οποία θα αναλάβει να εκτελέσει την υπηρεσία με τίτλο «Σύμβουλος υποστήριξης του Δήμου Χάλκης στη διαδικασία ανάδειξης φορέα διαχείρισης για τη χρήση και εκμετάλλευση της νήσου Αλιμνίας». Και αν η Αλιμνιά χαρακτηρίζεται τοπογραφικά ως βραχονησίδα, η πραγματικότητα σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Πατρό είναι ότι πρόκειται για «ένα πανέμορφο νησάκι απείρου φυσικού κάλλους που αν και από το 1966 παραμένει ακατοίκητο, τα καλοκαίρια εκατοντάδες παραθεριστές το επισκέπτονται με ιστιοφόρα και φουσκωτά για να απολαύσουν τα γαλαζοπράσινα νερά στις μαγευτικές του παραλίες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Χάλκης ήδη έχουν γίνει προς την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης οι πρώτες κρούσεις από υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την τουριστική αξιοποίηση της Αλιμνιάς, και τόνισε πως «το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ούσα αρμοδία, για να ετοιμάσει το φάκελο για το διαγωνισμό». Με δεδομένες τις πρώτες προτάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο για την Αλιμνιά, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ενοικίαση της βραχονησίδας μέσα στο 2012 με διαδικασίες«fast track». Οι δύο τουρκικοί όμιλοι θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε κέντρο ανεφοδιασμού σκαφών αναψυχής και κέντρο προσωρινής διαμονής με κλαμπ κλπ. Εμείς τι να πούμε; Ίσως είναι η μοίρα του Έθνους, αφού δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε και να αξιοποιήσουμε το θείο δώρο που λέγεται "Αιγαίο", να μας άξιζε να το δούμε και αυτό... Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου