Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Στην Πάρο του 2012 φροντίζουμε ιδιαίτερα το περιβάλλον

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Τουριστική Επιτροπή Δήμου Πάρου, και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Indiana University», διοργανώνουν και φέτος πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Από το 2004 η κα. Susan Buck Sutton -βοηθός συμβούλου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Indiana University- διοργανώνει στο νησί μας θερινό τμήμα σπουδών για φοιτητές του πανεπιστημίου της, διάρκειας 3 ½ εβδομάδων, το οποίο επιχορηγείται από το Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών και Ελληνικών Σπουδών της Αθήνας. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής των φοιτητών στο τμήμα αυτό αποτελεί η προσφορά εργασίας σε τοπικούς φορείς του νησιού.
Φέτος, η προσπάθεια επικεντρώνεται και πάλι στον καθαρισμό των ακτογραμμών, των μονοπατιών, των υπαίθριων πάρκων και κάποιων αρχαιολογικών χώρων του νησιού μας.

Το πρόγραμμα εργασιών διαρκεί από 27 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου, απασχολεί περίπου 20 φοιτητές και περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένα τον καθαρισμό: των ακτογραμμών Αρχιλόχου, Κολυμπήθρες, Αλυκής, Αγκαιριάς, Νάουσας, Αμπελά, Μάρπησσας, Παροικιάς (Ζωοδόχος Πηγή), του  Βυζαντινού μονοπατιού, του Αρχαίου νεκροταφείου, των Ψηφιδωτών δαπέδων καθώς και του πάρκου της Εκατονταπυλιανής.

Ο Δήμος Πάρου προσφέρει και φέτος τον εξοπλισμό (εργαλεία και είδη καθαριότητας), ενώ η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Τουριστική Επιτροπή προσφέρουν τον συντονισμό όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.
Στην προσπάθεια αυτή έχουμε και φέτος αρωγούς όλους του τοπικούς δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι φροντίζουν για την υποδοχή των φοιτητών, τον συντονισμό της δράσης καθώς και για τα καθημερινά τους κεράσματα, βοήθεια η οποία αποδεικνύει τη φιλοξενία του τόπου μας και είναι πολύτιμη για την υλοποίηση του έργου.

Χορηγός και φέτος η ΚΤΕΛ Α.Ε. και ο κ. Γιώργος Τζανακόπουλος -Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας- οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν μεταφορά της εθελοντικής ομάδας, γεγονός που καθιστά την υλοποίηση της δράσης εφικτή ιδίως εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου.
Ο Δήμος Πάρου θέλοντας να ευχαριστήσει την ομάδα των φοιτητών, τους συνοδούς καθηγητές καθώς και όλους όσους συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην πραγματοποίηση της δράσης, θα παρέχει με την ολοκλήρωσή της δεξίωση στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία θα τιμηθούν όλοι οι εθελοντές.
Η συνεργασία όλων αυτών των φορέων, εταιρειών, ιδιωτών και κυρίως όλων αυτών των ανθρώπων οδηγεί σε μια ακόμα επιτυχημένη δράση και αποδεικνύει πως όταν οι άνθρωποι θέλουμε, μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα, αρκεί να έχουμε καλή πρόθεση και διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου