Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Η μεταφορά τουριστών με τουρκικό σκάφος ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου

“Η μεταφορά τουριστών με τουρκικό σκάφος ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου” υποστηρίζουν σε επιστολή τους τρεις πλοιοκτήτες και ναυτικοί πράκτορες της Κω.

Έξαλλοι είναι τρεις πλοιοκτήτες τουριστικών πλοίων και ναυτικοί πράκτορες της Κω, για την προσπάθεια πρακτόρων (δεν αναφέρουν ονόματα) να δρομολογήσουν τούρκικο πλοίο για τα ημερήσια ταξίδια από την Κω για τις απέναντι ακτές.
 Σε επιστολή τους οι κ.κ. Ζαγοριανός Βασίλης, Λαουμζής Πέτρος και Χαματζόγλου Δημήτρης, καλούν το Λιμενάρχη να μην επιτρέψει την εκτέλεση κυκλικών πλόων και απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε αλλαγή σημαίας και μαζικές κινητοποιήσεις.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Κως, 04 Ιουνίου 2012
Προς: Λιμενάρχη Κω Κον Μιτσιάκη Σωτήριο
Κοιν: Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών
ΥΠΑΑΝ/Γ.Γ. Ναυτιλίας/Θάλαμο Επιχειρήσεων
Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Ρόδο
Δήμαρχο Κω κ. Κώστα Καΐσερλη
Εισαγγελία Κω
Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ»
Εφημερίδα «ΣΤΑΘΜΟΣ»
Εφημερίδα «Η ΠΑΓΚΩΑΚΗ»
Aegean news

Κύριε Λιμενάρχη,
Ορμώμενοι από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και τα νέα που έχουν έρθει από τους πράκτορες που επέλεξαν την οδό του εκβιασμού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε.
 
Σκεπτόμενοι πως η κίνηση τους να χρησιμοποιήσουν Τούρκικο πλοίο για την μεταφορά των τουριστών τους ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στις μεταφορές με συνέπειες απρόβλεπτες και καθώς στον βωμό του άμεσου χρήματος θυσιάζουν την κοινωνική ειρήνη και το μέλλον του τουρισμού στην Κω και την Αλικαρνασσό.
Παράλληλα σας ενημερώνουμε πως θα προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις ημών και των πληρωμάτων μας. Καθώς δεν έχουμε πλέον τα περιθώρια λόγω οικονομικής εξαθλίωσης να αντιμετωπίσουμε επιχειρηματικά μια εταιρεία που πληρώνει μισθούς πείνας στα πληρώματα του και εκτός αυτού δεν πληρεί τις Διεθνείς συμβάσεις της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των επιβατών.

Σας δηλώνουμε πως με γνώμονα την παντελή έλλειψη υποστήριξης του Ελληνικού Κράτους αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε λαμβάνοντας τους άγραφους νόμους της κοινωνίας στα χέρια μας και να προστατέψουμε το βιός μας και το ψωμί των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευθεί τους κόπους και τους αγώνες μιας ζωής όπως επίσης και τα πλοία μας που έχουμε αποκτήσει και διατηρούμε (βασιζόμενοι στους νόμους του κράτους).
Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας καθώς η αδράνεια της πολιτείας μας εξωθεί όχι μόνο να αφήσουμε στον δρόμο 70 περίπου οικογένειες αλλά και να στερήσουμε από την Ελληνική οικονομία τα όποια έσοδα (ΝΑΤ,ΦΠΑ ΚΛΠ),είχε από τα πλοία μας, είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε σημαία αφού ήδη έχουμε καταστραφεί οικονομικά δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε. Είμαστε απεγνωσμένοι και αποφασισμένοι για όλα.

Αφού λοιπόν βλέπουμε έναν πλοιοκτήτη να αγνοεί τις συμφωνίες επαγγελματικής αλληλεγγύης σαράντα και πλέον ετών μεταξύ των πλοιοκτητών καταστρατηγώντας τον σεβασμό των δύο αγορών και κρίνοντας αφού βλέπουμε τα φαινόμενα ερήμωσης που έχει ήδη προκαλέσει στην αγορά της Ρόδου σας προειδοποιούμε πως οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις με αντεθνικά δυστυχώς αποτελέσματα.
Η δραστηριοποίηση των πλοίων μας στην αγορά της Τουρκίας θεωρείται απαραίτητη δυστυχώς και μας αναγκάζει να βρεθούμε σε επαγγελματική κόντρα με τους μέχρι πρότινος συνεργάτες μας πολλών ετών. Και σας ερωτούμε ΠΩΣ θα επιτρέψετε την εκτέλεση κυκλικών πλόων από την στιγμή που η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Δημοκρατίας της Τουρκίας όπως έχει επικυρωθεί με τον νόμο 2900/01 και έχει διευκρινισθεί με εγκύκλιο 113.200.2-1/2006 αναφέρει ρητά στο άρθρο Γ. περί θαλάσσιων περιηγήσεων πως η επιβίβαση και αποβίβαση από και προς Ελληνικό λιμένα ανήκει αποκλειστικά σε πλοία με Ελληνική Σημαία όπως αντιστοίχως το
αντίθετο ισχύει μόνο για τα πλοία με Τούρκικη Σημαία.

Αφού λοιπόν η έλλειψη σεβασμού του συγκεκριμένου πλοιοκτήτη ο οποίος εδώ και κάποιες ημέρες κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο μοιράζοντας την εξευτελιστική τιμή των 7,00 € αποτελεί αιτία κινητοποιήσεων διατηρούμε το δικαίωμα να κοινοποιήσουμε την παρούσα επιστολή εκτός από τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας και στα ΜΜΕ και των δύο χωρών.
Αναμένουμε για τις άμεσες ενέργειες σας

Με τιμή,
ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΟΥΜΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΧΑΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου