Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας για τα Γυμνάσια Φηρών και Εμπορίου


Στην πρόσκληση με κωδικό 1.13 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» υπέβαλλε πρόταση ο Δήμος Θήρας.
Στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και η μείωση εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.
Η πρόταση ύψους 343.698,92€, την οποία υπέβαλλε ο Δήμος Θήρας, αφορά στα σχολικά συγκροτήματα του Γυμνασίου Φηρών και του Γυμνασίου Εμπορείου. Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και θυρών των συγκροτημάτων, την θερμομόνωση της οροφής, την αντικατάσταση / αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης με αυτοματισμούς και άλλες παρεμβάσεις. Η ιδία συμμετοχή του Δήμου Θήρας ανέρχεται στο 30% του ποσού ενώ το υπόλοιπο 70% θα καλυφθεί από τους πόρους του προγράμματος. Η λήξη υποβολής των προτάσεων είναι στις 30 Ιουνίου 2012 και η αξιολόγηση γίνεται με σειρά προτεραιότητας.


Για αυτό το λόγο, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, στη σημερινή (19/6/2012) έκτακτη συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της πρότασης, και όρισε τον ενεργειακό υπεύθυνο του Δήμου Θήρας, κ. Λουκά Μπελλώνια, μηχανολόγο μηχανικό, ως υπεύθυνο της πράξης.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε πως πρόκειται για δυο σχολεία στα οποία πηγαίνει ένα μεγάλο μέρος των νέων του νησιού, και πως με την ένταξη των παρεμβάσεων αυτών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, η ενεργειακή κλάση των κτηρίων αναβαθμίζεται, προσφέροντας στους χρήστες του κτηρίου – τους μαθητές και εκπαιδευτικούς – ένα πολύ πιο άνετο περιβάλλον. Επίσης πολύ σημαντική αναμένεται να είναι και η εξοικονόμηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες
Πηγή: atlantis-santorini.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου