Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συνεργασία Δ. Σίφνου - Πάντειου Πανεπιστημίου


Με κύριο θέμα το σχεδιασμό των ενεργειών για την αποκατάσταση - ανακατασκευή του κτηρίου ιδιοκτησίας του Παντείου στα Εξάμπελα (κτήριο ΠΡΕΖΑΝΗ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Σίφνου μεταξύ αντιπροσωπείας του Πάντειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον πρύτανη Γρηγόρη Τσάλτα, και του δημάρχου Σίφνου Ανδρέα Μπαμπούνη.
Ο πρύτανης εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της στατικότητας του κτηρίου. Μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών συζητήθηκαν εκτενώς η αναγκαιότητα των επισκευών και εξευρέσεως οικονομικών μέσων από δημόσιες ή ιδιωτικές πηγές, πέραν των 250.000,00€ που ήδη έχουν εγκριθεί στον προϋπολογισμό του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και η πιθανότητα δημιουργίας Κέντρου Αιγαιακού Πολιτισμού με έδρα τη Σίφνο.
 
Ο Γρηγόρης Τσάλτας και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Κέντρου Βασίλη Ψαθά και περιήλθαν στους χώρους του, στους οποίους το καλοκαίρι του 2013 ο Δήμος Σίφνου, σε συνεργασία με το Κέντρο Δράματος του Πανεπιστημίου, πρόκειται να υλοποιήσει το εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα World Crisis Theatre, με την πρώτη ομαδική συνάντηση 35 εκπροσώπων και ηθοποιών των επτά (7) ευρωπαϊκών θεάτρων που μετέχουν σε αυτό.

Κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, κατατέθηκαν επίσης σκέψεις και προτάσεις για τη δημιουργία στο μέλλον ενός κοινού και μακρόπνοου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σίφνου, των πολιτιστικών φορέων του νησιού, του Παντείου και του Κέντρου Δράματος του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου