Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Εν κρυπτώ, η ημερίδα για εκποίηση των λιμανιών", λέει ο Θ.Δρίτσας

Αντιδημοκρατική και αδιαφανή, χαρακτηρίζει ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας, τη μεθόδευση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) για την εκποίηση των λιμανιών με την πραγματοποίηση, όπως επισημαίνει, εν κρυπτώ, σχετικής ημερίδας από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Ο βουλευτής του Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την εν κρυπτώ πραγματοποίηση ημερίδας από το ΥΝΑ για τα λιμάνια προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η διοργάνωση ημερίδας με θέμα τα μοντέλα οργάνωσης των λιμανιών που πραγματοποιήθηκε εν κρυπτώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στοχεύει σε μια επίφαση τεκμηρίωσης για την ανακοίνωση αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση και τους δανειστές για το ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε αυτά.

Η πραγματοποίηση της ημερίδας σε κλειστό κύκλο με τη συμμετοχή μικρού αριθμού αρεστών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εκπροσώπων και η απουσία των συνδικαλιστικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων ακόμα και στελεχών του ίδιου του Υπουργείου αποκαλύπτει ότι η πραγματική  πρόθεση των διοργανωτών δεν είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων αλλά η επιβεβαίωση προειλημμένων αποφάσεων που η διευρυμένη συμμετοχή θα μπορούσε να θέσει σε αμφιβολία.
 
Ακόμα όμως και η σύνθεση των προσκεκλημένων ομιλιών δεν ήταν τυχαία καθώς είχε στόχο να προσανατολίσει τα συμπεράσματα της ημερίδας προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ειδικότερα οι ομιλίες των περισσοτέρων από τους προσκληθέντες αφορούσαν μοντέλα οργάνωσης λιμένων απολύτως απομακρισμένα από τις έννοιες της δημόσιας υπηρεσίας και του δημόσιου συμφέροντος, πλήρως απορυθμισμένα όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τα οποία δεν εξυπηρετούν τις πραγματικές κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες παρά μόνο ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις που επιχειρούνται προκειμένου να επιβληθεί στην κοινωνία με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις η πώληση των λιμανιών είναι απαράδεκτες. Τα λιμάνια αποτελούν βασικές υποδομές στρατηγικής σημασίας και μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και θα πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο ενταγμένα σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό που θα στοχεύει στην ανασυγκρότηση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου