Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Στην αφετηρία η «Κίνηση Πολιτών για την Σύρο»

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης με την ονομασία «Κίνηση Πολιτών για την Σύρο» και στόχο τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, έγινε το απόγευμα της Κυριακής.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή ιδρυτική συνάντηση της δημοτικής κίνησης, όπου παρουσιάστηκαν το πλαίσιο αρχών και θέσεων καθώς και η ιδρυτική της διακήρυξη, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο. Το πολιτικό πλαίσιο της διακήρυξης αρχών και την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της «Κίνησης Πολιτών για την Σύρο» επεξεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, γι αυτό και οι διοργανωτές της συνάντησης δεν επιχείρησαν να κρύψουν την πολιτική τους «ταυτότητα». Άλλωστε, στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Παύλος Χρυσαφίδης, όπως και τα στελέχη του κόμματος, Αλέξανδρος Σπόντης και Θανάσης Δρόσος.



Στόχος η πλατιά συσπείρωση πολιτών

Ωστόσο, έγινε σαφές ότι: βασικός στόχος είναι να πλαισιωθεί η δημοτική αυτή παράταξη από όλους εκείνους τους ενεργούς πολίτες που τους ενώνει το όραμα μιας συνεκτικής, συμμετοχικής, δημιουργικής, πολυσυλλεκτικής και πολυπολιτισμικής τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν βάση για πλατιά συσπείρωση πολιτών που θέλουν να είναι ενεργοί και συμμέτοχοι στα κοινά και ως τώρα δεν έβρισκαν διέξοδο και βήμα ν’ ακουστεί η φωνή τους. Οι δημιουργοί της νέας δημοτικής κίνησης απηύθυναν γενικό άνοιγμα και κάλεσμα στην κοινωνία του νησιού, σημειώνοντας ότι η προσπάθειά τους έχει σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου μαζικού, που ανεξάρτητα από καταβολές, πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και κομματικές προτιμήσεις, θ’ αναδείξει νέους δρόμους, νέες ιδέες, ρεαλιστικές και βιώσιμες προτάσεις για την πόλη, τα δημοτικά διαμερίσματα, τους οικισμούς αλλά και για το νησί γενικότερα.

Ξεκαθάρισαν δε, ότι αυτό το κάλεσμα δεν απευθύνεται σε όσους που ασπάζονται τις πολιτικές του Μνημονίου, ούτε στον ακροδεξιό χώρο της Χρυσής Αυγής.

Υποστήριξαν επίσης, ότι αυτή η δημοτική κίνηση, ναι μεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ωστόσο δε θα κηδεμονεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από κομματικές εξαρτήσεις, αλλά στοχεύει να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στις εκλογές, η οποία κάθε μέρα θα κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του δημότη.

Δεν παρέλειψαν να ασκήσουν κριτική σε βάρος της δημοτικής αρχής, για την οποία τόνισαν ότι δε διακρίθηκε ποτέ για το όραμά της και περιορίστηκε σε μια διαχειριστική πολιτική για να καταλήξει να είναι σήμερα το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης του κράτους.

Με εσωτερικές εκλογές ο επικεφαλής

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συλλογή υπογραφών και εγγραφής μελών για την ίδρυση της νέας δημοτικής κίνησης. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Όπως διευκρινίστηκε, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης θα προκύψει μετά από εσωτερικές εκλογές που θα γίνουν με τη συμμετοχή των μελών που θα εγγραφούν, ενώ το πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί με αυτούς που θα πλαισιώσουν την κίνηση.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

http://cyclades24.gr/images/sampledata/PDF/idrytikh.pdf

Πηγή: www.cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου