Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μεγαλειώδης πορεία για να μην κλείσει το ΙΚΑ Μήλου

Με παλμό και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18/1 η πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στη Μήλο. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι από το Κέντρο Υγείας Μήλου και κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο (με στάση έξω από το ΙΚΑ Μήλου), σημείο στο οποίο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζήτηση, ενώ διαβάστηκε και το ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα στείλει η Μήλος στην κυβέρνηση και την πολιτική εξαθλίωσης στο χώρο της υγείας στο νησί μας.

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Μήλου (*) προς τους: κ.Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Διοικητή του ΙΚΑ και κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Υγείας

Μήλος, 18 Ιανουαρίου 2014

Κύριε Υπουργέ, Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου και οι τοπικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία και οι επιχειρηματικοί φορείς διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να καταργήσετε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Μήλο. Διαμαρτυρόμαστε, επίσης, για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω υποχρηματοδότησης. Τα ήδη αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όσον αφορά την υγεία μας, θα ενταθούν με την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ και όσοι έχουν την χρηματική δυνατότητα θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, οι δε άλλοι θα αναγκαστούν να παραμελήσουν την υγεία τους.

Σας ζητάμε να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου, την μεγάλη δαπάνη σε χρήμα και τον χρόνο που απαιτείται για την αναζήτηση υπηρεσιών υγείας στην Αθήνα, πολύ περισσότερο που η Μήλος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Κυκλάδων. Στην ανασφάλεια που δημιουργεί η ανάγκη διακομιδής ασθενών μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατά του χειμερινούς μήνες έχει προστεθεί τώρα η ανασφάλεια από την σταδιακή αποδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, πρώτα με την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας και τώρα με την κατάργηση υπηρεσιών του ΙΚΑ. Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά και την σοβαρή επιδείνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που επιδεινώνουν έτι περαιτέρω τις συνθήκες απομόνωσης.

Η πολιτική αυτή, της υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, εκτός των άλλων, θα θίξει και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Μήλου, διότι στα πλαίσια του σύγχρονου τουρισμού αποδίδεται από τους περιηγητές αυξημένη σημασία στην ύπαρξη αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να επανεξετάσετε συνολικά τις επιπτώσεις της πολιτικής σας στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μήλου και να αναλογιστείτε τις σοβαρές ευθύνες που αναλαμβάνετε έναντι ενός σχετικά απομονωμένου πληθυσμού για τον οποίο οι συνθήκες περίθαλψης και ίασης είναι κατά πολύ πιο ευαίσθητες σε σύγκριση με τις μη νησιωτικές περιοχές της χώρας.

 
Χαιρετισμός της πορείας από τον Μηλιό βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο

Αγαπητοί συμπατριώτες, Χαιρετίζω τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση των φορέων για να μην κλείσει το ΙΚΑ της Μήλου. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να είμαι κοντά σας. Όμως ξέρετε ότι σαν ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα προβλήματα στη Μήλο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανα παρέμβαση στη βουλή στις 17.12.2013 με αναφορά σε συνέχεια του έγγραφου του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου. Θεωρούμε απαράδεκτο να κλείσει το ΙΚΑ που λειτουργεί στο νησί μας από το 1953 και αποτέλεσε το αποκούμπι για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η ανάλγητη κυβέρνηση με την πολιτική της έφερε τη νησιωτική Ελλάδα αρκετές δεκαετίες πίσω. Κλείνει υπηρεσίες και δομές που είχαν αποκεντρωθεί με αγώνες από την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Τελωνεία, Ειρηνοδικεία, ΕΛΤΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Γραφεία του ΕΟΤ κ.ά.). Διαλύει τη δημόσια υγεία και την παιδεία και ο υπουργός υγείας μας εμφανίζει ως μόνιμη λύση τους αγροτικούς γιατρούς, τη στιγμή που τα νησιά μας έχουν ανάγκη από ειδικευμένους για την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας. Η μόνη απάντηση είναι να κινητοποιηθούμε όλοι μας ενάντια σ' αυτή την κυβέρνηση που διαλύει τα πάντα και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή δύναμη και καλούς αγώνες

ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ


Και οι "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό"...

«Η περιφερειακή παράταξη Νοτίου Αιγαίου «Πολίτες Κόντρα στο Καιρό» χαιρετίζει, επιδοκιμάζει και στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Μήλου ενάντια στο κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Μήλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το κλείσιμο του ΙΚΑ στη Μήλο, όπως και σε πολλά άλλα μέρη της πατρίδας μας εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόϊκα για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Παροχών Υγείας.

Κάθε πολίτης της Μήλου, των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου οφείλει να αντισταθεί στην αποδόμηση του συστήματος Υγείας που φανερά και αποδεδειγμένα πλέον επιχειρεί η Κυβέρνηση. Οφείλει να σταθεί στο πλευρό τόσο των εργαζομένων στο ΙΚΑ Μήλου όσο και των εκατοντάδων εργαζομένων με τις οικογένειες τους στη Μήλο, Σίφνο και Κίμωλο που χρόνια τώρα εξυπηρετεί το υποκατάστημα. Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου Μήλου και σε όλους τους ασφαλισμένους και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί τους, για δωρεάν ασφάλιση και παροχές υγείας για όλο τον λαό».


Παύλος Χρυσαφίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Μήλου

Νεκτάριος Σαντορινιός, Περιφερειακός Σύμβουλος Ρόδου



(*) Οι Φορείς της Μήλου που συνυπογράφουν το Ψήφισμα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΤΔΕ ΔΕΗ ΜΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΜΗΛΟΥ

Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΖΕΦΥΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΜΗΛΟΥ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΗΛΟΥ

ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΥ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΠΟΣΠΟΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΠΟΕΙΔ) (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΗΛΟ)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΜΗΛΟΥ

Πηγή: cycladitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου