Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο της Κάσου


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, κατάθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως Αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων Κάσου, αναφορικά με τη μη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο ν. Κάσου.

Οι κάτοικοι της Κάσου, με την ως άνω επιστολή διαμαρτυρίας, ζητούν την άμεση κάλυψη του εκπαιδευτικού κενού για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στους μικρούς μαθητές της νήσου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας στο πρόγραμμα του σχολείου.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας ο σεβασμός της νησιωτικότητας σε όλα τα επίπεδα, πρωτίστως στην Παιδεία και την Υγεία. Στηρίζουμε τους αγώνες των γονέων, εκπαιδευτικών και των πολιτών των κοινοτήτων των μικρών ακριτικών νησιών όπως της ΚΑΣΟΥ, για ισοτιμία στη μόρφωση στη νησιωτική χώρα. Η δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη πρόνοια και είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο της ποιοτικής της αναβάθμισης.

Το Γραφείο Τύπου

Πηγή: http://www.verena.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου