Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δημήτρης Γάκης: ''Κροκοδείλια τα δάκρυα των βουλευτών της συγκυβέρνησης για το Νοσοκομείο''

Με αφορμή την κατάθεση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου της Ρόδου και τα νέα χαράτσια στην Υγεία ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημ. Γάκης, σχολίασε: «Το τελευταίο διάστημα οι επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στον τομέα της Υγείας, οδηγούν σε συνεχή υποβάθμιση όλων των δημόσιων υγειονομικών υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα. Στα πολλαπλά και χρόνια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου προστέθηκε και ο νέος οργανισμός ο οποίος πρόχειρα και βιαστικά προσπαθεί, υποτίθεται, να εξορθολογίσει την λειτουργία του. Αλήθεια με τίνος εισήγηση έγινε η τροποποίηση του οργανισμού αφού ούτε ο Δοικητής του Νοσοκομείου, ούτε η Επιστημονική επιτροπή, ούτε η 2η ΥΠΕ γνώριζαν κάτι, όπως τουλάχιστον διατείνονται.

Στον τραγέλαφο αυτό προστέθηκαν τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών της συγκυβέρνησης οι οποίοι αναλώνονται σε υποκριτικές δηλώσεις του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου και κατόπιν επαφών μου» που μας θυμίζουν την παλαιοκομματική τακτική του Μαυρογιαλούρου, σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν την αλήθεια από τον Δωδεκανησιακό λαό. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής που με την δική τους ψήφο επέβαλαν στον τόπο. Και τώρα παριστάνουν τους αγανακτισμένους αποσιωπόντας τις βαριές τους ευθύνες.

Η αναξιοπιστία πάει χέρι – χέρι με την κοινωνική αναλγησία όχι μόνον για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης αλλά και γιά τους τρεις βουλευτές της συγκυβέρνησης που συνειδητά με την ψήφο τους στην βουλή συνέβαλαν στην καταστροφή του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και στα ακριτικά Δωδεκάνησα.

Αλήθεια τι έχουν να πουν οι τρεις βουλευτές Δωδεκανήσου της τρικομματικής συγκυβέρνησης για ττις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισαν χθες με απαράδεκτο κοινοβουλευτικό τρόπο, όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων και η από 1/1/2014 επιβάρυνση των ασθενών με 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή, ενώ μέχρι πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε πως το μέτρο δεν θα ισχύσει επειδή δεν θα υπάρξει δημοσιονομική ανάγκη. Για μια ακόμη φορά οι συνεταίροι της κυβέρνησης διάλεξαν να επιβάλλουν νέα χαράτσια στην τεράστια πλειοψηφία του λαού μας που υποφέρει από τα αποτελέσματα των μνημονιακών μέτρων Πόσα ψεύτικα δάκρυα σκοπεύουν να χύσουν και πόσες περισπούδαστες δηλώσεις θα κάνουν ώστε«κατόπιν ενεργειών τους» να συνεχισθεί η καταστροφή;»

Το Γραφείο Τύπου

Πηγή: http://www.grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου