Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ: H υπεράσπιση και η διαφύλαξη νησίδων πολυφωνίας είναι περισσότερο από αναγκαία

Δελτίο Τύπου
Σε καιρούς που η δημοκρατία και οι ελευθερίες που αυτή διασφαλίζει και προστατεύει, δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα, θεσμικά και μη, η ποινική δίωξη του διαχειριστή του τηνιακού ιστότοπου (blog) Ξάνεμο, Παναγιώτη Αλικάρη, επειδή δημοσίευσε επιστολή δημοτικού συμβούλου που αναφερόταν σε προσβλητικές φήμες που κυκλοφορούσαν στο νησί για ιερωμένο, ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια φίμωσης του ελεύθερου λόγου και έκφρασης.

Οι "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" δηλώνουν πως στέκονται αλληλέγγυοι στον πολίτη Παναγιώτη Αλικάρη και ως περιφερειακή παράταξη θα βρίσκονται απέναντι σε κάθε απόπειρα λογοκρισίας ή περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απόψεων, θέσεων μέσα από όλα τα πρόσφορα βήματα έκφρασης, έντυπα, ερτζιανά ή διαδικτυακά.

Σε μια εποχή που βιώνουμε έναν ιδιότυπο κυρίαρχο μιντιακό... ολοκληρωτισμό, σε πανελλαδικό αλλά δυστυχώς και σε τοπικό επίπεδο, όπου οι "δημοκρατικές ευαισθησίες", η έννοια της "ανομίας", της "τιμής", του "ορθού" αναπροσδιορίζονται κατά το δοκούν από τις πολύμορφες θεσμικές "εξουσίες" και τους εκφραστές τους, η υπεράσπιση και η διαφύλαξη νησίδων πολυφωνίας είναι περισσότερο από αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου