Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ: Η δημοτική αρχή Ρόδου να αντιδράσει και να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Κίνηση ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ καλεί την Δημοτική αρχή να αντιδράσει και να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Η τρικομματική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έως 23%, προχωρώντας σε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις από τα μέσα του έτους. Πρόκειται για ένα ακόμα «χαράτσι», που εξοντώνει την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Οι αυξήσεις της ΔΕΗ οδηγούν σε αλυσιδωτές αυξήσεις στην κατανάλωση, στο κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυξάνει το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου σε βάρος της ποιότητας. Αλλά πρώτα και κύρια, επιφέρουν άμεση επιδείνωση των όρων διαβίωσης σε άνεργους και συνταξιούχους, εξαντλούν κάθε νοικοκυριό, ενώ η ανθρωπιστική κρίση παίρνει νέες τραγικές διαστάσεις, για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
 
Απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική, που εξοντώνει την κοινωνία, καλούμαστε να αντιδράσουμε. Χρέος μας είναι να χτίσουμε το δικό μας τείχος προστασίας, με τα υλικά της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Η Δημοτική Κίνηση ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ καλεί την δημοτική αρχή να αντιδράσει και να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας. Επισημαίνουμε ότι, ο δήμος έχει έννομο συμφέρον να μην περάσουν οι αυξήσεις, καθώς η αδυναμία πληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ θα σημάνει και μείωση των εσόδων από τα τέλη του δήμου, οδηγώντας τον σε ακόμη δυσκολότερη οικονομική και λειτουργική κατάσταση.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου