Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Με συμβολισμούς η κοπή της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία Αφάντου

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νότιας Δωδεκανήσου θέλοντας να δώσουν συμβολικό χαρακτήρα στην εκδήλωση της κοπής της πίτας πραγματοποίησαν την εκδήλωση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στην παραλία Αφάντου που είναι πρώτη στη λίστα του ξεπουλήματος της χώρας.
«Η Δημόσια περιουσία και ιδιαίτερα η παραλία Αφάντου πρέπει να αξιοποιηθεί με όρους δημοσίου συμφέροντος και περιβαλλοντικής προστασίας και όχι με όρους αποικιοκρατίας, όπως θέλει να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση και οι διεθνείς τοκογλύφοι», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο γραμματέας της οργάνωσης Ν. Σαντορινιός.
 
Στη συνέχεια ο γραμματέας της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αφάντου Τάσος Δελότας, αναφέρθηκε στις πληροφορίες που υπάρχουν για τα σχέδια των επίδοξων επενδυτών και αναρωτήθηκε:… «Ποιά είναι ακριβώς η περιοχή που θα δοθεί γι’ αυτή την «αξιοποίηση»; Τι εξυπηρετεί η απόκρυψη από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. του υφιστάμενου δρόμου που βρίσκεται στον κόμβο Γκολφ Αφάντου και καταλήγει στην παραλία; Μήπως είναι προάγγελος της πρότασης των επενδυτών για αποκλεισμό της πρόσβασης μεγάλης έκτασης της περιοχής και της παραλίας από τον οικισμό με μηδενικό ή ελάχιστο όφελος για τους επαγγελματίες και τους πολίτες της περιοχής;».

Στην εκδήλωση έστειλε χαιρετισμό και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του κόμματος Δ. Γάκης, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επαγρύπνησης και αντίστασης των Ροδίων στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης γιατί μετά το Γκολφ Αφάντου και το λιμάνι της Ρόδου, το ξεπούλημα θα λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας για πάρα πολλά ακίνητα του νησιού της Ρόδου, όπως είναι το Πρασονήσι, το Λιμανάκι της Λάρδου και η παραλία Τσαμπίκα».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου