Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι απαίτηση όλων των Ροδιτών να πληροφορηθούν για το τί θα γίνει στην παραλία Αφάντου

Από τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης προκύπτει ότι επιταχύνεται από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η λεγόμενη «αξιοποίηση» των ακινήτων του Δημοσίου και οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς στο πρώτο τρίμηνο 2013 πρέπει να προχωρήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί μεταξύ των οποίων και για τα ακίνητα Αφάντου.
Μετά το Γκολφ Αφάντου και τα λιμάνια Ρόδου και Κω, το ξεπούλημα θα λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας για πάρα πολλά ακίνητα του νησιού της Ρόδου, όπως είναι το Πρασονήσι, το Λιμανάκι της Λάρδου και η παραλία Τσαμπίκα.
Μπροστά στην πραγματικότητα αυτή επαναφέρουμε τα ερωτήματα που έχουμε κατά καιρούς διατυπώσει για το Γκολφ Αφάντου.
* Ποιά είναι ακριβώς η περιοχή που θα δοθεί γι’ αυτή την «αξιοποίηση»;
* Τι εξυπηρετεί η απόκρυψη από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. του υφιστάμενου δρόμου που βρίσκεται στον κόμβο Γκολφ Αφάντου και καταλήγει στην παραλία; Μήπως είναι προάγγελος της πρότασης των επενδυτών για αποκλεισμό μεγάλης έκτασης της περιοχής και της παραλίας.
 
* Ποιά είναι ακριβώς τα σχέδια για την μελλοντική εκμετάλλευση/αξιοποίηση; Ισχύουν οι φήμες για θηριώδεις εγκαταστάσεις τουριστικού χωριού με χωρητικότητα χιλιάδων κλινών σε ένα κλειστό και αποκλεισμένο από το υπόλοιπο νησί χώρο;
Είναι απαίτηση όλων των Ροδίων να πληροφορηθούν τι ακριβώς σχεδιάζεται στην υπό εκποίηση παραλιακή περιοχή. Τι είναι αυτό που θα συμβεί και θα αλλάξει την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους.
Έχουν δικαίωμα να μάθουν τώρα, γιατί θα είναι αργά εάν αντί για γήπεδο γκολφ και προγράμματα ήπιας τουριστικής εκμετάλλευσης ορθωθούν μονάδες χιλιάδων κλινών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση. Σκοπός τους δεν είναι η ανάπτυξη με όρους δημοσίου συμφέροντος και οικολογική προστασία, αλλά η δημιουργία κλειστών club που θα εκμεταλλεύονται συγκεκριμένα συμφέροντα με μηδενικό ή ελάχιστο οικονομικό όφελος για τους επαγγελματίες και τους πολίτες του νησιού και με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος για τη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου