Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη για τη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Κάσου

Οι ακριτικοί νησιωτικοί δήμοι πλήγονται άμεσα από τις αντιαναπτυξιακές επιλογές του μεσοπρόθεσμου και την ισοπεδωτική λογική της τρόϊκα και της πολιτικής της κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνονται την νησιωτική ιδιαιτερότητα και πραγματικότητα των τοπικών κοινωνιών στο Αιγαίο και την υποχρέωση της ισότιμης αντιμετώπισης και του σεβασμού στον πολίτη των ακριτικών μικρών νησιών της Δωδεκανήσου».
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, κατέθεσε Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, για τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας την επιστολή του αντιδημάρχου Κάσου, σχετικά με την αδυναμία λειτουργίας του Δήμου Κάσου λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη στελέχωση των υπηρεσιών του.
 
Πιο συγκεκριμένα, στην Αναφορά σημειώνεται,  ότι παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, το νησί βρίσκεται σε ένα αυτοδιοικητικό αδιέξοδο. Η έλλειψη στελεχών στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επιτρέπει ούτε τη στοιχειώδη λειτουργία του. Η κατάσταση είναι απελπιστική και υπάρχουν ελλείψεις σε πολλές άλλες ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τη υλοποίηση των υποχρεώσεων του ακριτικού νησιωτικού Δήμου απέναντι στον πολίτη.

Τέλος, στην Αναφορά του ο βουλευτής, τονίζει, ότι στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος ζητάει την εξεύρεση άμεσης λύσης για τη στελέχωση του Δήμου Κάσου με τρεις τουλάχιστον διοικητικούς υπαλλήλους, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του και τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος και στους πολίτες της ακριτικής νήσου.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου