Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Εδώ Λιλιπούπολη» από την Ορχήστρα των Κυκλάδων


Οι θρυλικές ραδιοφωνικές εκπομπές «Εδώ Λιλιπούπολη» που έβγαιναν στον αέρα από το Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι από το 1976 ως το 1980, μας άφησαν κληρονομιά όχι μόνο τα υπέροχα τραγούδια που από τότε διασκεδάζουν και εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων, αλλά και το πνεύμα δημιουργικότητας, τη συντροφικότητα και την ελπίδα για αλλαγή της εποχής που τα γέννησε. Το πνεύμα αυτό εμπνέει και την Ορχήστρα των Κυκλάδων που παρουσιάζει για πρώτη φορά στο νησί μας ένα πρόγραμμα με αυτά τα τραγούδια συντροφιά με τη μοναδική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, δύο εκ των βασικών συντελεστών της πρωτότυπης Λιλιπούπολης. Μαζί τους η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία της Ορχήστρας που κάνει την παρθενική της εμφάνιση υπό τη διδασκαλία της Κικής Κουκουλή. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Ερμίρας Γκόρο, ενώ συμμετέχει με ένα δρώμενο το θέατρο κούκλας Κουκλουβάχατα.

 
Μπορείτε και σεις να μεταφερθείτε στο μαγικό λιμάνι του Πόρτο Λίλι και το βουνό Λιλιμπάγια και να ζωντανέψουν μπροστά σας ο Δήμαρχος Χαρχούδας με τον αντίπαλό του τον μάγκα Δυστροπόπιγκα, αλλά και τον Δόκτορα Δρακατώρ, τη Ρόζα Ροζαλία, τον Φύστικο και τους άλλους ήρωες της Λιλιπούπολης, όπως τους μάθαμε μέσα από τα τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Χριστοδούλου και του Νίκου Κυπουργού, και τους εμπνευσμένους στίχους με το ανατρεπτικό χιούμορ της Μαριανίνας Κριεζή. Επιλέξτε λοιπόν μια από τις τρεις παραστάσεις που ανεβαίνουν στο Θέατρο Απόλλων το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στην απογευματινή και τη βραδινή συναυλία της Κυριακής, η Ορχήστρα προγραμματίζει για τους λιλιπούτειους φίλους της μια επί σκηνής γνωριμία με τα όργανά της.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου και με την ευγενική χορηγία του «Αρχοντικού Ερμούπολις».

Ερμούπολη, Θέατρο Απόλλων
Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 20:30
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 (στις 18:00 και στις 20:30)
Είσοδος: 10 ευρώ (για τα παιδιά έως 12 ετών 5 ευρώ)
Τα εισιτήρια προπωλούνται στο θέατρο Απόλλων (τηλ. κρατήσεων: 22810 85192)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου