Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αβέβαιο το μέλλον της "Καϊρ", μεγάλα τα προβλήματα

ΦΟΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ενώ παράγει άριστης ποιότητας προϊόντα, κλείστηκε στο καβούκι της και σιγά σιγά εκτοπίζεται από τους ανταγωνιστές της. Θηλιά τα χρέη. Επίσκεψη του βουλευτή Δημ. Γάκη.

Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι στην "Καΐρ" τόσο για τους μισθούς τους, όσο και για το μέλλον της εταιρίας. Τις ανησυχίες τους αυτές εξέφρασαν στον βουλευτή Δημ. Γάκη, σε συνάντηση που είχαν στο εργοστάσιο. Σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η "Καΐρ" για να σταθεί στα πόδια της, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η εταιρία στηρίζει την υπάρξή της στους εργαζόμενους και τους σταφυλοπαραγωγούς.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η "Καΐρ" αντιμετωπίζει οξυμένα οικονομικά προβλήματα και η πολιτική που ακολουθεί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους να βρεθεί εκτός αγοράς Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγον για πολιτική απομονωτισμού και περιθωριοποίησης, όταν την ίδια στιγμή οι ανταγωνίστριες εταιρίες έχουν εξαπολύσει επίθεση προβολής και διαφήμισης των προϊόντων τους τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Αντίθετα η "Καΐρ", προσθέτουν, έχει κλειστεί στο καβούκι της, μαστίζεται από μια επικίνδυνη εσωστρέφεια, και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει βγάλει νέα προϊόντα άριστης ποιότητας.
Δηλαδή, τονίζεται από τους εργαζόμενους, ενώ παράγουμε δεν πουλάμε, δεν δίνεται έμφαση στο εμπορικό τμήμα. Όπως συμβαίνει στην Κρήτη και άλλες οινοπαραγωγές περιοχές της χώρας, που ποιοτικά βρίσκονται πολύ πίσω από την "Καΐρ".
Αυτή η τακτική έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η οικονομική της κατάσταση που πολλοί την περιγράφουν ως ιδιαιτέρως επισφαλή. Τα έσοδα μειώνονται, ενώ οι υποχρεώσεις προς τρίτους αυξάνονται συνεχώς. Υπάρχουν μάλιστα και εκκρεμότητες με την Εφορία που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ!

Ο Δημ. Γάκης

Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο της "Καΐρ"από το γραφείο του κ. Γάκη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η "Καΐρ" αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή τους και την απρόσκοπτη λειτουργία της, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης από τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Χρ. Χρυσοστομάκη.
Επίσης ο Δ. Γάκης συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της "Καΐρ"οι οποίοι του εξέθεσαν τις απόψεις τους αλλά και τις ανησυχίες τους για τις μισθολογικά και εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και το μέλλον της επιχείρησης.
Σχετικά με τα παραπάνω ο κ. Γάκης δήλωσε: «Η "Καΐρ" είναι κομμάτι της ιστορίας της Ρόδου. Είναι πασίγνωστη για τα ποιοτικά κρασιά της και η ύπαρξή της στηρίζεται στο πείσμα και στο μεράκι των σταφυλοπαραγωγών και στους εργαζόμενους που το οινοποιούν. Σήμερα η "Καΐρ" αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται. Πρέπει να βοηθηθεί ώστε να καταστεί βιώσιμη. Κάθε προσπάθεια που γίνεται για σταθεί να οικονομικά η "Καΐρ" και να συνεχίσει την λειτουργία της πρέπει να παίρνει υπόψη την εργασία των αγροτών και να σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου