Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Τρικυμία» στην ακτοπλοΐα από τις απαιτήσεις της Τρόικας

Πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών σε όλες τις γραμμές, με κατάργηση των υποχρεωτικών δρομολογήσεων, αλλά και της παρεχόμενης ναυτικής εργασίας, ζήτησαν εκ νέου τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο και στελέχη του υπουργείου, επέμεναν στις απαιτήσεις τους, παρά τις αιτιάσεις των στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης για την ιδιομορφία του Αιγαίου που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Από ελληνικής πλευράς προτάθηκε ως επιχείρημα το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, με το οποίο επέρχονται σημαντικές βελτιώσεις για την ανταγωνιστικότητα του ακτοπλοϊκού κλάδου που λειτουργεί ήδη με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όλα αυτά την ώρα που η ΠΝΟ δεν κάνει πίσω στα θέματα της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σε συνάντηση που είχαν με τους ακτοπλόους οι εκπρόσωποι των ναυτικών απέρριψαν τα αιτήματα για μείωση των αποδοχών των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων κατά 10% και για επανεξέταση του ειδικού επιδόματος της άγονης γραμμής και των εξπρές δρομολογίων. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των σωματείων των ναυτικών, ζητούν αύξηση των αποδοχών των ναυτικών, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί, άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου, που σύμφωνα με τους ίδιους θίγει τα εργασιακά τους δικαιώματα και να γίνει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους ναυτικούς, που χρωστούν ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Πηγή: http://www.ipaper.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου