Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Ψευδαισθήσεις» - Τελευταία παράσταση στο Θέατρο-Πολυχώρος ΣΦΑΓΕΙΟ στην Κω



Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το Θεατρικό Εργαστήρι ΔΟΠΑΒΣ Κω/ Σκηνή Α΄,παρουσιάζει το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στο Θέατρο-Πολυχώρος ΣΦΑΓΕΙΟ, για μία τελευταία παράσταση, το θεατρικό έργο «Ψευδαισθήσεις».
Εισοδος: 3 €
Οι ηθοποιοί αφηγούνται τις εμπειρίες δύο ογδοντάχρονων παντρεμένων ζευγαριών, που, ένα βήμα πριν από τον ύστατο αποχαιρετισμό, κάνουν τον απολογισμό μιας ολόκληρης ζωής,επαναπροσδιορίζοντας τις σχέσεις τους.

Μια παράσταση αφιερωμένη στην αγάπη

"Η αγάπη είναι ένα απλό πράγμα προσιτό σε λίγους. Η αγάπη δεν έχει κανόνες και ορισμούς. Η αγάπη είναι μεγάλη δύναμη. Η αγάπη νικάει το θάνατο".

Τι είναι η αληθινή αγάπη; Κάτι απλό, αλλά προσιτό σε λίγους; Μια μεγάλη δύναμη χωρίς κανόνες και ορισμούς που νικάει το θάνατο; Ενα συναίσθημα, το οποίο ακόμη και δίχως ελπίδα και αμοιβαιότητα σε δυναμώνει; Μήπως άραγε είναι μια πραγματικότητα που ξεπηδά από τη λογοτεχνία, που όλοι ονειρεύονται στα νιάτα τους και κανείς δεν τη βρίσκει, έτσι ώστε όλοι βολεύονται με ό,τι τους βρίσκεται εύκαιρο; Ή, εν τέλει, είναι κανείς καταδικασμένος να την ανακαλύψει μόνο λίγο πριν πεθάνει;

Αγάπη και Θάνατος, Αλήθεια και Ψέμα, Πίστη και Προδοσία, Ελπίδα και Απόγνωση εναλλάσσονται σε αυτό το νέο έργο που μας παρασύρει σε έναν λαβύρινθο σαρκασμού και ποίησης.

Οι αναζητήσεις του Βιριπάγεφ εναλλάσσονται αστραπιαία από την τραγωδία στην κωμωδία, μέσα από ένα παιχνίδι αφήγησης, που καταλύει κάθε τι βέβαιο.

Η πραγματικότητα αποκαλύπτεται μια αυταπάτη και όλα είναι μια ψευδαίσθηση εκτός από τηνΑγάπη.

Ο Βιριπάγεφ ψάχνει την αληθινή αιώνια αγάπη, «αυτήν που περιγράφεται στη Λογοτεχνία, αυτήν που όλοι ονειρεύονται στα νιάτα τους», αλλά εκθέτει την γήινη αγάπη αποκαλώντας την "Ψευδαίσθηση".

Το θέατρό του είναι απελευθερωμένο και απελευθερωτικό.
Αφήγηση με σειρά εμφάνισης

Άντζελα Άνθη, Μαρία Χαραμαντά, Ιωάννα Χατζηχριστοφή, Βασίλης Παπαντωνίου, Χαρίκλεια Βαμβακίδου, Δημήτρης Παπαθανασίου, Χριστίνα Θεολογίτου, Κάριν Σολίν, Γιώργος Ανθούλης, Χρήστος Χατζηλάου, Δημήτρης Χατζηζαχαρίας, Σοφία Παπαχρήστου, Πάνος Ζωγραφάκης, Γιάννης Καματερός, Πάρης Νικηφορίδης.

Σκηνοθεσία: Διονυσία Κασίου
Σκηνικά: Γιάννης Καματερός, Διονυσία Κασίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Παπαντωνίου, Γιώργος Πόγιας
Χειρισμός φώτων-ήχου: Γιώργος Πόγιας
Μουσική επιλογή: Διονυσία Κασίου
Πιάνο: Γιάννης Καματερός, Σοφία Παπαχρήστου
Κάμερα: Γιώργος Γρηγοριάδης

Κούκλες: Μίλκα Στογιάνοβιτς

Χορογραφία: Λίντα Ντολεζάλοβα-Κουλιά
Πρόγραμμα, αφίσα: Γιάννης Καματερός

Πηγή: http://www.stathmosnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου