Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ξεκινάει την Πέμπτη 30 Μαΐου το ετήσιο αγροτικό συνέδριο Άμπελος στη Σαντορίνη

Την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, στις 08:30, ξεκινούν οι εργασίες του καθιερωμένου πλέον ετήσιου αγροτικού συνεδρίου της Σαντορίνης, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός.Για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το συνέδριο είναι αφιερωμένο στον αμπελοοινικό τομέα. Τα προηγούμενα συνέδρια διοργανώθηκαν το 2003 και το 2006 με μεγάλη επιτυχία κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και σε αυτό το συνέδριο.

Το ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 “Οι εξελίξεις στον αμπελοοινικό τομέα” θα παρουσιαστούν υψηλού επιπέδου εισηγήσεις από κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, καθώς και του Προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Αμπέλου και Οίνου κ. Μάρκου Καφούρου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθεί η κα Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα “για τη μοναδική προσφορά της στον σύγχρονο ελληνικό οινικό πολιτισμό”. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 της Πέμπτης 30 Μαΐου και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση κρασιών στην οποία συμμετέχουν τα περισσότερα από τα οινοποιεία των Κυκλάδων.

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου (παραμονή της έναρξης του συνεδρίου), στις 20:45, θα προβληθεί στο οινοποιείο Μπουτάρη, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, η κινηματογραφική ταινία ΠΛΑΓΙΩΣ με ελεύθερη είσοδο τόσο για τους συνέδρους όσο και για το κοινό.

Το συνέδριο ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 έχουν θέση υπό την αιγίδα τους και το υποστηρίζουν οι παρακάτω φορείς και οργανισμοί:

Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV)

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμος Θήρας

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)

Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ)

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

Το ΑΜΠΕΛΟΣ 2013, όπως και όλα τα συνέδρια της σειράς των αγροτικών συνεδρίων της Σαντορίνης, διοργανώνεται από την “Ηλιότοπος Συνέδρια” με συνδιοργανωτή την “Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων”.

Το ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 έχει ενταχθεί και είναι μία από τις κεντρικές δράσεις της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Πηγή: http://www.neasantorinis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου