Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το γκολφ Αφάντου

Οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Νάντια Βαλαβάνη και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού έργου (ΕΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το υπουργείο Οικονομικών, παρενέβησαν στο Κοινοβούλιο για το μείζον θέμα της αξιοποίησης του «Γκολφ Αφάντου» στη Ρόδο και την ακύρωση της τρέχουσας διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατέθεσαν γραπτή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για την ‘αξιοποίηση’ ακινήτου στην περιοχή ‘Γκολφ Αφάντου’ της νήσου Ρόδου».

Η ακύρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του «Γκόλφ Αφάντου», αποδεικνύει ότι οι τεκμηριωμένες αντιδράσεις ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, του φυσικού πλούτου και της δημόσιας ακίνητης περιουσίας του νησιού, μόνο κέρδος μπορεί να φέρουν στην τοπική κοινωνία. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη Ρόδο θα πρέπει να γίνει με διαφάνεια, με όρους αειφορίας, βιωσιμότητας και ήπιων μορφών επέμβασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιοποίηση του «Γκόλφ Αφάντου» θα πρέπει να γίνει με όρους δημοσίου συμφέροντος και στην κατεύθυνση του ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού, για να οδηγήσει την περιοχή σε ανάπτυξη και διασφαλίζοντας ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Πηγή: http://rodosalarm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου