Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας δρόμου “TOUR MAY BE MYKONOS 2013”

Στη Μύκονο, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, πρόκειται να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας δρόμου με την επωνυμία “TOUR MAY BE MYKONOS 2013”
στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων και Μάστερ.

Ο διήμερος ποδηλατικός αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Νίκαιας “ΚΡΟΝΟΣ” σε συνεργασία με τον ΠΕΣΑ Αστέρα και την τηλεοπτική εκπομπή ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 18-5-2013

16.00 Ατομική χρονομέτρηση Λιά – Αεροπορία - Αγώνας 5,54km με εκκίνηση από την παραλία της Λιάς.

19.00 Λαϊκή Ποδηλατοβόλτα από το Δημαρχείο έως το νέο λιμάνι & επιστροφή

Εκκίνηση από το παλιό λιμάνι μπροστά από το Δημαρχείο της Μυκόνου, με μουσικές, μπαλόνια και σφυρίχτρες θα ποδηλατήσουμε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι κάτοικοι, οι μαθητές, οι επισκέπτες και άλλοι φορείς της Μυκόνου, μέχρι το νέο λιμάνι και επιστροφή.

20.30 Βραβεύσεις νικητών μπροστά από το Δημαρχείο.

Κυριακή 19-5-2013

10.30 Συρκουί Μυκόνου - Αγώνας σε κυκλική διαδρομή 4,3km, 11 στροφών, ήτοι 47.3km, προεκκίνηση από το Δημαρχείο της Μυκόνου, η εκκίνηση θα δοθεί εν κινήσει στο parking στο παλαιό λιμάνι.

13.15 Βραβεύσεις νικητών μπροστά από το Δημαρχείο.

Παράλληλα με τους αγώνες, το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 11:00 πμ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς, θα πραγματοποιηθεί η εκστρατεία “ Μάθε παιδί μου ποδήλατο”, στην οποία παιδιά της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού θα παρακολουθήσουν μαθήματα ποδηλάτου από τη Βασιλική Λαζοπούλου, πρωταθλήτρια ορεινής ποδηλασίας.

Την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 11:00 πμ. στο χώρο parking στο παλιό λιμάνι Μυκόνου θα διοργανωθούν από την COSMOTE παιχνίδια ποδηλατικών δεξιοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου με αφορμή τη διοργάνωση των πρώτων ποδηλατικών αγώνων στη Μύκονο, δήλωσε ότι

“Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή ποιοτικού τουρισμού, που στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία μας. Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και οι δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου αποτελούν πρόκληση για το Δήμο Μυκόνου, διότι μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και πόλο έλξης τουριστών με ειδικά ενδιαφέροντα.

Και τόνισε ότι

Καλούμε όλους τους πολίτες της Μυκόνου να συνδράμουν και να συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου ώστε να αναδείξουμε μαζί την ποδηλατική κουλτούρα και το μοναδικό πράσινο μέσο μεταφοράς που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ποιοτικού τουρισμού στο νησί μας”

Πηγή: cycladitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου