Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στο πόδι η Ρόδος για τα σχολεία την Πέμπτη, για δεύτερη φορά

Δήμος Ρόδου, Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών καλούν όλους τους ροδίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαΐου.
Σε γενική κινητοποίηση βρίσκεται για δεύτερη φορά η Ρόδος, προκειμένου να αποτραπεί η μείωση των οργανικών θέσεων των δασκάλων και νηπιαγωγών στα σχολεία – ένα σχέδιο που προωθείται από τον Υπουργό Παιδείας και το οποίο θα έχει ως συνέπεια, εκτός των άλλων, την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της μόρφωσης των παιδιών.

Την κινητοποίηση οργανώνουν ο Δήμος Ρόδου, οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Η κινητοποίηση θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 10.30 το πρωί και περιλαμβάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου και πορεία προς την πλατεία Δημαρχείου, ενώ στη διαδρομή θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις γίνονται σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου με κεντρικό σύνθημα «Δεν παζαρεύουμε το μέλλον των παιδιών μας».

Σε σχετική ανακοίνωση των οργανωτών της κινητοποίησης καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ροδίτες από την πόλη και τα χωριά, καθώς οι παρενέργειες από τη μείωση του αριθμού των δασκάλων και νηπιαγωγών αγγίζουν όλους και θα έχουν επιπτώσεις όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον.

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην πρόσκληση της κινητοποίησης αναφέρονται τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Ρόδου κ. Ευστάθιου Κουσουρνά η προγραμματισμένη σύσκεψη με

θέμα: « Επερχόμενες μεταβολές στις Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι εκλεγμένοι βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου , οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ρόδου και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με σκοπό την δημιουργία κοινού μετώπου όλων των εμπλεκομένων φορέων του τόπου μας κατά των δρομολογούμενων αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας για τη μείωση της οργανικότητας και του υποβιβασμού των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ενώ οι υπόλοιποι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τους επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Ρόδου και απέστειλαν επιστολές με τις οποίες εκφράζουν τη συμπαράσταση και συμπαράταξη τους στις ληφθείσες αποφάσεις μας .
 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
• Η σύγκλιση εκτάκτων γενικών συνελεύσεων των συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου με σκοπό την ενημέρωση των μελών τους για τις εξελίξεις, την καθολική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση την Πέμπτη 16ης Μαΐου 2013 και την αποχή των παιδιών από τα μαθήματα κατά την ημέρα της κινητοποίησης.
• Η παραχώρηση συνέντευξης τύπου εκπροσώπων της συντονιστικής επιτροπής στα ΜΜΕ την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 στις 12.00 στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.
• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου και πορεία προς τη πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 10.30 το πρωί.
• Επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
• Αίτημα συμπαράστασης προς τους βουλευτές του νομού και τους τοπικούς φορείς.
 
Αγαπητοί γονείς, Όλοι μαζί
 
Συμμετέχουμε ενεργά και αντιδρούμε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για υποβαθμίσεις - συγχωνεύσεις των σχολείων της περιοχής μας και δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε εκπτώσεις στη μόρφωση και στο μέλλον των παιδιών μας!
Απαιτούμε τη διατήρηση της οργανικότητας των σχολικών μονάδων της Ρόδου και την αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.
Λέμε ΟΧΙ στο μαρασμό των τοπικών κοινωνιών και
ΝΑΙ στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών διαδικασιών για τη λήψη αποφάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου