Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη αντίδραση στο ξεπούλημα της Ρόδου από το ΤΑΙΠΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον ροδιακό λαό να μην επιτρέψει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που θα μετατρέψει τον τόπο σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτωχών εργαζόμενων που θα πληρώνονται με 300 ευρώ».


Δεκάδες «φιλέτα» του Δημοσίου πέρασαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Ανάμεσα στα ακίνητα αυτά περιλαμβάνονται και τέσσερα ακίνητα που βρίσκονται στη Ρόδο. Πρόκειται για ακίνητα στην Καλλιθέα, Λάρδο, παραλία Τσαμπίκα και Στεγνά Αρχαγγέλου συνολικής έκτασης περίπου 1.979.000 τμ.

Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης αυτών των ακινήτων σε τρίτους, «μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών», όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Η μεταφορά της δημόσιας περιουσίας της Ρόδου στην μαύρη τρύπα που ονομάζεται Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι το ξεπούλημα αυτών των ακινήτων δίχως ουσιαστικά οφέλη για τον τόπο και την κοινωνία.


Το ΤΑΙΠΕΔ είναι εκτροφείο σκανδάλων γιατί λειτουργεί με τρόπο που αποτελεί πρόκληση για τη δημοκρατία. Χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο, με αδιαφάνεια, δεν αναρτά στο διαδίκτυο τριμηνιαίες εκθέσεις, αλλάζει όρους των διαγωνισμών και υποκοστολογεί κατάφορα τη δημόσια περιουσία.

Με φορέα το ΤΑΙΠΕΔ η τρικομματική κυβέρνηση απεργάζεται το κούρεμα της αξίας της δημόσιας περιουσίας γιαυτό οι υπεύθυνοι οφείλουν να απαντήσουν μέσα από ποιες διαδικασίες και μελέτες αποτιμούν την αξία των ακινήτων που πρόκειται να εκποιήσουν; Πως θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία;


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον ροδιακό λαό να μην επιτρέψει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που θα μετατρέψει τον τόπο σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτωχών εργαζόμενων που θα πληρώνονται με 300 ευρώ.


Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου