Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Κατασκευή του Δράκου της Ρόδου - 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και δημιουργικού προγράμματος του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ – Γιορτές των Κάστρων, το «Μεσαιωνικό Ρόδο» θα οργανώσει εργαστήρι κατασκευής του Δράκου της Ρόδου.

Το σχεδιασμό θα κάνουν Εθελοντικά οι εικαστικοί Αντζέλικα και Μιχαήλ Τριανταφύλλου και θα κατασκευάσουν τον εντυπωσιακό δράκο (σε ύψος 2μ.) με τη βοήθεια εθελοντών και υλικά όπως κοτετσόσυρμα και papier-mâché. Για το εργαστήρι θα συνεργαστούμε με την υπηρεσία αναστηλωτικών έργων του ΥΠΠΟ. 
Χορηγός των υλικών του εργαστηρίου είναι ο Χρήστος Ευστρατίου (www.eystratiou.gr), τον οποίο Ευχαριστούμε Θερμά, καθώς παραδοσιακά στηρίζει το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ και κατ' επέκταση την πόλη μας.
 
Σκοπός του εργαστηρίου είναι:
1.οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις υπάρχουσες πληροφορίες και τις πηγές τους, σχετικά με το θρυλικό τέρας, μέσα από μία δημιουργική και ψυχαγωγική διαδικασία
2. η κατασκευή ενός ομοιώματος του δράκου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εκδηλώσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, όπως στο Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου, σε Θεματική Σκηνική Παρέλαση, σε Παραστάσεις κ.ά.
3. η εκμάθηση της τεχνικής του Papier mache σε συνδυασμό με άλλα υλικά, για τη δημιουργία σκηνικών και άλλων κατασκευών
4. η προαγωγή της ομαδικής, εθελοντικής, δημιουργικής εργασίας με στόχο την προσφορά στον τόπο μας!

Ο Δράκος, για το υπόλοιπο διάστημα που δε θα χρησιμοποιείται, θα μπορεί να παραμείνει σε αρχαιολογικό χώρο ή και πιθανόν να φωτιστεί, προκειμένου να μπορούν να τον βλέπουν και να τον φωτογραφίζουν οι τουρίστες, με μία συνοδευτική πινακίδα που θα εξιστορεί συνοπτικά το θρύλο.

Όποιοι θέλουν να πάρουν μέρος στο εργαστήρι που υπολογίζεται να ξεκινήσει γύρω στα τέλη Μαΐου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: medieval.rose.association@gmail.com, με σημείωση στο θέμα: "Για το εργαστήρι κατασκευής του Δράκου" - δηλώστε όνομ/μο, τηλέφωνο και ηλικία. 
Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν περαιτέρω πληροφόρηση για τις λεπτομέρειες.


The "Medieval Rose" Association
http://www.medievalfestival.gr
http://medievalfestival.blogspot.com
Rhodes - Greece

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ

Πολιτιστικός Σύλλογος
Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Επικοινωνία - Contact: 

Τ. +30 2241074405
Μ.+30 6972178603

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου