Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Νύχτα Μουσείων στη Ρόδο: Προβολή ταινιών του Αλέξανδρου Λουιζίδη

Το προσεχές Σάββατο, 18-5-2013, εορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Μουσείων» που φέτος συμπίπτει με τον εορτασμό της «Νύχτας των Μουσείων».

Η «Νύχτα των Μουσείων» (La Nuit des Musées) είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός που καθιερώθηκε το 2005 με πρωτοβουλία της Γαλλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από το 2011 ο θεσμός τέθηκε και υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Εορτάζεται μία μέρα κάθε χρόνο με το συντονισμό της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας και τη συμμετοχή μουσείων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΚΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου συμμετέχει στον εορτασμό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου (Πλατεία Μουσείου) θα παραμείνει ανοιχτό το βράδυ της 18ης Μαΐου με ελεύθερη είσοδο και από ώρα 20:30 έως τη 01:00 της επόμενης.

Σε συνεργασία με το "Σύλλογο για τη Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου" οργανώνεται η προβολή των ταινιών τεκμηρίωσης, του ρόδιου σκηνοθέτη Αλέξανδρου Λουιζίδη και παραγωγή της Digital Dreams:

- "Καστελλόριζο. Χθες και Σήμερα" (διάρκειας 20')

- "ΤΗΛΟΣ. Πάθος για ζωή" (Διάρκειας 50')

Έναρξη προβολής ώρα 20:30

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την προσφορά εθελοντικής υπηρεσίας από τους αρχαιοφύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου.

Πηγή: http://www.verena.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου