Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Θέλουν λεφτά για τον όρκο του Ιπποκράτη!!!

Είναι πραγματικά ακατανόητη η απόφαση, και απορούμε ποιός εγκέφαλος στο υπουργείο Πολιτισμού είναι ο πατέρας της φαεινής ιδέας, να ζητούνται 3.000 ευρώ ( για χρήση του χώρου!!), για κάθε αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο του νησιού.

Και αυτό διότι η αναπαράσταση του Ιπποκρατικού όρκου δεν γίνεται για λόγους κέδρους αλλά προβολής του νησιού, άρα και του Ασκληπιείου. Το επεσήμαναν αυτό στο υπουργείο Πολιτισμού τόσο ο Δήμος της Κω όσο και η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, αλλά πέρα βρέχει.

Τα ζητάνε άμεσα και ακατέβατα.


Αποτέλεσμα πριν από λίγες μέρες γιατροί και διακεκριμένες προσωπικότητες από 8 διαφορετικές χώρες του κόσμου να δουν την αναπαράσταση στο χώρο του Πλατάνου του Ιπποκράτη και όχι στο «φυσικό» της χώρο στο Ασκληπιείο, λόγω αυτής της παράλογης απαίτησης.

Και είναι παράλογη γιατί επαναλαμβάνουμε οι αναπαραστάσεις γίνονται για λόγους προβολής του νησιού. Και τα έσοδα του χώρου από επισκέψεις εξαρτώνται από την τουριστική κίνηση άρα και από την αποτελεσματικότητα της προβολής του νησιού.

Και κάτι ακόμα. Σε κάθε πολιτισμένη χώρα τέτοιου είδους μνημεία, φυσικά με το σεβασμό που απαιτεί η χρήση τους, θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα στις τοπικές αρχές για ζητήματα προβολής. Δηλαδή αν ξαφνικά αποφασίσουν να έλθουν στην Κω κάποιες προσωπικότητες για να γίνει αναπαράσταση θα πρέπει να τηρηθεί η γραφειοκρατία (αιτήσεις, χαρτόσημα κλπ) για να γίνει η τελετή;

Υ.Γ. Επι τη ευκαιρία:Στο υπουργείο Πολιτισμού δεν κοιτούν τι γίνεται με εκείνη την ιστορία ανακήρυξης του Ασκληπιείου της Κω σε μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς που έχει απαράδεκτα κολλήσει; Εκτός και αν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μετράνε τριχίλιαρα.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου