Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

26οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν και φέτος τους «26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου» στο νησί της Χίου, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013.
Τους αγώνες υποστηρίζουν οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου και θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου με ώρα έναρξης 16.00.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας και συμβάλλουν σημαντικά αφ' ενός στην ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών και αφ' ετέρου στη δημιουργία σημαντικών αθλητικών υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.
Εφέτος συμμετέχουν 35 σωματεία Στίβου καθώς και σωματεία ΑμεΑ, με περίπου 350 αθλητές-τριες, από 12 νησιά του Αιγαίου ( Λέσβο-Λήμνο- Χίο-Σάμο-Ικαρία-Ρόδο-Κω-Λέρο-Κάλυμνο-Νάξο-Μήλο-Άνδρο-και Μύκονο).

Συνολικά στο νησί της Χίου θα φιλοξενηθούν περίπου 600 άτομα.
Μεταξύ αυτών θα συμμετέχουν και 33 αθλητές–τριες ειδικών ικανοτήτων (ΑΜΕΑ), οι οποίοι θα αγωνιστούν σε ειδικά αθλήματα.

Στο πλαίσιο των αγώνων το Σάββατο 5 Οκτωβρίου2013 και ώρα 10.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Αναβολικά: σαν την «Λερναία Ύδρα» χτυπούν τον αθλητισμό»

Πηγή: http://www.parianostypos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου