Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - "Στο ακριτικό Αγαθονήσι το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις κινδυνεύει να κλείσει"

Η πολιτική της συγκυβέρνησης Ε.Ε. – Τρόικας που εξαθλιώνει το λαό μας, χτυπά με ακόμη μεγαλύτερη αγριότητα τα μικρά νησιά του Αιγαίου. Στο ακριτικό Αγαθονήσι, το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις, κινδυνεύει να κλείσει. Ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς λειτουργεί με δυο μόνο εκπαιδευτικούς, τη στιγμή που χρειάζεται τουλάχιστον άλλους επτά.

 
Οι γονείς των λιγοστών μαθητών, στην απόγνωσή τους σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους και να εγκαταλείψουν το νησί για να μπορέσουν να τα σπουδάσουν. Αυτό σημαίνει όχι μόνο κλείσιμο του σχολείου, αλλά και ερημοποίηση του νησιού. Καταδικάζουμε τις πολιτικές που οδηγούν φτωχές οικογένειες σε αυτή την κατάσταση. Ιδιαίτερα για ακριτικές περιοχές, υπάρχουν επιπλέον και σοβαροί κοινωνικοί λόγοι να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους ώστε να παραμείνουν σε αυτές.


Απαιτούμε άμεσο διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Αγαθονησίου. Ταυτόχρονα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε το επίπεδο ζωής των κατοίκων του νησιού να είναι ανθρώπινο. Καλούμε τους κατοίκους του να αντισταθούν μένοντας στον τόπο τους. Να μην τους κάνουμε το χατίρι να μετατρέψουν τα νησιά μας σε ακατοίκητες βραχονησίδες.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Κριαράς Στέλιος

Η γραμματέας
Ρώϊμπα Φωτεινή

Πηγή: http://tvkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου