Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κραυγή αγωνίας από την Πλακιώτικη Ένωση για το Κέντρο Υγείας Μήλου

«Εμείς, σαν Πλακιώτικη Ένωση και δημότες αυτού του νησιού θέλουμε να θίξουμε για Ακόμη μια φορά τα προβλήματα του Κ.Υ. Μήλου, το οποίο και (τυπικά) γειτνιάζει με τον οικισμό μας. Προβλήματα που ολοένα και πληθαίνουν και μας αφορούν σε κύρια βάση και ως Πολιτιστικό σύλλογο αλλά κυρίως, ως, πολίτες.

Η αφορμή γι αυτή την παρέμβαση μας, είναι η διαπίστωση με την σχεδόν καθημερινή επαφή μας με ανθρώπους του Κ.Υ. ότι δεν υπάρχει το ελάχιστο απαιτούμενο Ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των εφημεριών και την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Μήλου εδώ και ένα χρόνο.

Η κραυγή αγωνίας των εναπομείναντων Ιατρών για την υγεία των κατοίκων αυτού του νησιού δεν φτάνει στα αυτιά της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, αφού στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επιστολές τους, η μόνη απάντηση που παίρνουν είναι "κάντε ότι νομίζεται, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα"!.

Οι 2 Γενικοί Ιατροί του Κ.Υ. Μήλου εφημερεύουν από 15 μέρες τον μήνα και οι 2 Αγροτικοί Ιατροί από 7, χωρίς την απαιτούμενη ανάπαυση και βάζουν την υγεία των κατοίκων του νησιού πάνω από την δική τους υγεία και πάνω από την προσωπική τους ζωή. Και για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος πρέπει αρχικά να κατανοήσετε το πρόβλημα. Τι σημαίνει εφημερία;

Πόσες λοιπόν είναι οι εφημερίες που αναλογούν σε κάθε Ιατρό; Πόσοι Ιατροί πρέπει να εφημερεύουν καθημερινά; Οι εφημερίες χωρίζονται σε ενεργείς (24-ωρο μέσα στο Κ.Υ.) και ετοιμότητας (ο ιατρός εφημερεύει απο το σπίτι). Ο διευθυντής, κος Αποστολόπουλος Ηλίας, βάση νόμου οφείλει να κάνει 5 ενεργείς και 2 ετοιμότητας. Η επιμελήτρια Β´ Μπάρτζου Θεοδώρα οφείλει να κάνει 7 ενεργείς και 4 ετοιμότητας. Οι Αγροτικοί Ιατροί οφείλουν να κάνουν 7 ενεργείς. Κάθε μέρα στο Κ. Υ. πρέπει να είναι ο Ιατρός εφημερίας και ετοιμότητα ο ειδικός. Επίσης, ο Ιατρός που εφημέρευε την προηγούμενη, δικαιούται μετά το πέρας της εφημερίας, ανάπαυση».

Πηγή: http://www.mileikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου