Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Την Πέμπτη ξεκινά το αναρριχητικό Φεστιβάλ στην Κάλυμνο

Εκατοντάδες αναρριχητές φτάνουν καθημερινά στο νησί

Την επόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ξεκινά το αγωνιστικό μέρος του Αναρριχητικού Φεστιβάλ Καλύμνου, που και φέτος πραγματοποιείται από το Δήμο Καλυμνίων σε συνεργασία και με τη χορηγία της μεγάλης Εταιρείας North Face, που είναι ο πρώτος προμηθευτής στον κόσμο αυθεντικών, καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων υπαίθριων προϊόντων ένδυσης, εξοπλισμού και υποδημάτων.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό για τους αναρριχητές όλων των επιπέδων και μετά την περσινή του επιτυχία αλλά και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τόσο από πλευράς συμμετοχής μεγάλων αθλητών όσο και από πλευράς αναρριχητών και επισκεπτών που θα βρεθούν στην Κάλυμνο για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Να σημειώσουμε ότι οι όλοι οι αγώνες αλλά και οι λοιπές εκδηλώσεις θα αναμεταδίδονται απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Το North Face Kalymnos Climbing Festival 2nd Edition αποτελείται από τρεις διαγωνισμούς: OPEN Μαραθώνιος BIG Μαραθώνιος PROJECT.
Το αγώνισμα PROJECT θα διεξαχθεί σε ένα παρθένο πεδίο και βασίζεται σε 8 τεχνικά δύσκολες διαδρομές τέσσερις ανδρών και τέσσερις γυναικών ειδικά διαμορφωμένες για την εκδήλωση.. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες αναρριχητές Το χρηματικό βραβείο για τους νικητές είναι 10.000€

Ο OPEN Μαραθώνιος απευθύνεται σε ομάδες των δύο ατόμων, ανδρών - γυναικών ή και σε μικτές ομάδες. Όλες οι διαδρομές έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο δυσκολίας 5a και μέγιστο 7a (σύμφωνα με το γαλλικό σύστημα βαθμολόγησης). Η βαθμολόγηση βασίζεται στην απόδοση της ομάδας.

O BIG Μαραθώνιος απευθύνεται επίσης σε ομάδες των δύο, ανδρών - γυναικών και μικτές ομάδες. Περιλαμβάνει διαδρομές με ελάχιστο επίπεδο δυσκολίας 7a+ και μέγιστο 8a (σύμφωνα με το γαλλικό σύστημα βαθμολόγησης). Τα βραβεία και για τους 2 μαραθωνίους θα είναι προϊόντα της North Face συνολικής αξίας 5.000€.

Το πρόγραμμα που ξεκινά από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου περιλαμβάνει :

Τετάρτη
11:00 – 22:00 : Δηλώσεις συμμετοχής ανοικτού μαραθώνιου και μεγάλου μαραθώνιου στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE

Πέμπτη
09:00 – 17:00 : Πρώτη ημέρα του PROject διαγωνισμού
11:00 – 22:00 : Δηλώσεις συμμετοχής ανοικτού μαραθώνιου και μεγάλου μαραθώνιου στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
19:00 : Επίσημη έναρξη του Αναρριχητικού Φεστιβάλ Καλύμνου 2013 στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE

Παρασκευή
08:00 –13:00 : Δηλώσεις συμμετοχής ανοικτού μαραθώνιου και μεγάλου μαραθώνιου στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE
09:00-18.00 : Ημέρα 1η του Μαραθωνίου OPEN και BIG
21:30 : Ομιλία-Παρουσίαση αναρριχητικών Ιστοριών εξερεύνησης και περιπέτειας με τους αθλητές της North Face στο Ξενοδοχείο ELENA VILLAGE

Σάββατο
09:00 – 17:00 : Δεύτερη ημέρα του του PROject διαγωνισμού
09:00 – 18:00 : Δεύτερη ημέρα του Μαραθωνίου OPEN και BIG
20:30 – 22:30 : Ελληνικό δείπνο
22:30 : Απονομές επάθλων
23.30: Αποχαιρετιστήριο πάρτι στο ξενοδοχείο ELENA VILLAGE

Κυριακή
10:00 – 16:00 : Χαλαρή αναρρίχηση με τους αθλητές της North Face

Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές που θα γίνουν γνωστές έγκαιρα.

Εν τω μεταξύ εκατοντάδες αναρριχητές καταφτάνουν καθημερινά στο νησί για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό διεθνές αθλητικό γεγονός στο χώρο της αναρρίχησης και αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθούν οι αφίξεις.

Η δημοφιλής εταιρεία The North Face (TNF) έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία φετινό Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο

Σύμφωνα με την οργανωτική ομάδα της TNF το Αναρριχητικό Φεστιβάλ της Καλύμνου, θα βασιστεί στην περσινή επιτυχημένη διοργάνωση και θα έχει παρόμοια μορφή: Με τέλειες θερμοκρασίες αυτή την εποχή για την αναρρίχηση, το φεστιβάλ θα εξασφαλίσει θεαματικές επιδόσεις από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και φιλοδοξεί να επαναφέρει ξανά την ίδια μοναδική αξέχαστη ατμόσφαιρα.

Για άλλη μια φορά η Κάλυμνος, ένας από τους σημαντικότερους αναρριχητικούς παγκοσμίως, θα γεμίσει με τρομερή ενέργεια και θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών και μη αναρριχητών

http://kalymnos-news.gr/

Πηγή: http://www.rodosalarm.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου