Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση με Αδ. Γεωργιάδη αποφάσισε η Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου

Ένα από τα κύρια θέματα που συζήτησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το σύνολο πλέον των νησιών μας, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψης των αιγαιοπελαγιτών, είναι ένα από τα κύρια θέματα, που απασχολεί τους εκπροσώπους των αιρετών της περιφέρειάς μας. Αποτέλεσε κυρίαρχο θέμα συζήτησης και στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ, τον περασμένο Ιούνιο στη Λέρο.

Δυστυχώς, παρά τις όποιες ενέργειες των φορέων της αυτοδιοίκησης, η κατάσταση στο χώρο της υγείας όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά συνεχώς επιδεινώνεται δημιουργώντας δυσεπίλυτα προβλήματα, ιδιαίτερα στους κατοίκους των μικρών και απομακρυσμένων νησιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ αποφάσισε άμεσα να ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία θα πρέπει να συζητηθούν όχι μόνο τα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της υγείας, αλλά και όλες εκείνες οι νομοθετικές και οικονομικές παρεμβάσεις που απαιτούνται από την πλευρά της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να δοθούν πρώτον οι αναγκαίοι και οικονομικοί πόροι, για την απρόσκοπτη λειτουργία των υγειονομικών ομάδων, αλλά και δεύτερον να θεσμοθετηθούν επιτέλους κίνητρα οικονομικά και θεσμικά, έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέλκυση ενδιαφέροντος από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την στελέχωση των υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: http://www.cycladitis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου