Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Επίκαιρη Επερώτηση Δημήτρη Γάκη για τα μεγάλα προβλήματα των ΚΕΠΑ

«Επίκαιρη Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική στη λειτουργία των ΚΕΠΑ»

Την Επίκαιρη Επερώτηση με θέμα: «Προμελετημένη και μεθοδευμένη η δυσλειτουργία των ΚΕ.Π.Α. με στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις», επανακατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών.

Με πρωτοβουλία του Δημήτρη Γάκη, στην Επίκαιρη Επερώτηση θα συζητηθεί το κρίσιμο θέμα της βελτίωσης της λειτουργίας των ΚΕΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα. Το σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό θέμα, έχει τεθεί επανειλημμένα από το βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ολομέλεια της Βουλής και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παρά τις πολλαπλές κυβερνητικές υποσχέσεις, καμία ουσιαστική και αποτελεσματική λύση δεν έχει δοθεί. Η υποταγή στην ισοπεδωτική και αντικοινωνική μνημονιακή πολιτική της τρόϊκα, έχει σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες ΑμεΑ στη νησιωτική χώρα να είναι εγκλωβισμένα σε λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ επί μήνες και να κινδυνεύουν οι ίδιοι/ίδιες και οι οικογένειές τους με οικονομική εξαθλίωση.

Για το ίδιο θέμα, είχαν αναφερθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής στην επίσκεψη τους στην Κάλυμνο και στη Λέρο στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ ο βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε για τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κω, από τον τοπικό σύλλογο.

Όπως σημειώνεται στην Επίκαιρη Επερώτηση και τονίστηκε στις συναντήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους τοπικούς Δ/νησιακούς συλλόγους ΑμεΑ, είναι χρέος της πολιτείας να πάει κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, να στείλει τις επιτροπές στα νησιά τους και όχι να τους περιμένουν οι επιτροπές αξιολόγησης στις πρωτεύουσες των νομών. Θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη χάραξη της προνοιακής κοινωνικής πολιτικής, τα δημογραφικά και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά των νησιωτικών περιοχών της ΕΕ, όπως είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα για την ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών σε κοινωνικές κρατικές υπηρεσίες. Θα επιμείνουμε μέχρι δικαίωσης.

Ο βουλευτής Δ/νήσου του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί δράσεις για την επίλυση των οξυμένων από την μνημονιακή πολιτική λιτότητας προβλημάτων των νησιωτών ΑμεΑ, με κυρίαρχα θέματα τις δυσκολίες πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, τις ελάχιστες θέσεις πάρκινγκ που προβλέπονται για ΑμεΑ, τη μηδενική οικονομική στήριξη της Πολιτείας, αλλά και για την εξάλειψη της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας από τα ΚΕΠΑ. Όλα τα παραπάνω, είναι ζητήματα που θα τεθούν στην ολομέλεια στη διάρκεια της συζήτησης για την Επίκαιρη Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή, περιμένουμε επίσης, απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα των ενεργειών που προτίθενται να προβούν τα αρμόδια υπουργεία για τη βελτίωση των συνθηκών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και των διαδικασιών πιστοποίησης των επιδοματούχων αναπηρίας στη νησιωτική χώρα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα των απομακρυσμένων νησιών, τις συνταγματικές επιταγές για τη ‘νησιωτικότητα’ και τις δυσκολίες της συγκοινωνιακής τους σύνδεσης με τα άλλα νησιά.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: http://www.verena.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου