Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το φετινό 33ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά το φετινό 33ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης που περιλαμβάνει 6 συναυλίες κλασικής μουσικής που πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού στα Φηρά.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, βραδιά όπερας με την Κάτια Πάσχου, τον Δημήτρη Καβράκο και τον Δημήτρη Γιακα στο πιάνο.
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, έργα για βιολί και πιάνο με τους Βερα Μαρτίνεθ Μένερ στο βιολί και τον Κλαούτνιο Μαρτίνεθ Μένερ στο πιάνο.
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, παράσταση μετο "συγκρότημα Στράους" της Βιέννης, με τους Ζακλίν Ροσέκ, Σελίν Ροσέκ, Άννα Σιάκαλα και Πέτερ Σιάκαλα. Στο πιάνο η Αθηνά Καποδίστρια και στην κιθάρα ο Διονύσης Αννινος
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ρεσιτάλ πιάνου με τον Πασκάλ Γκοντάρ
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου συναυλία με τίτλο "απο τους κλασικούς ως το τάγκο" με μπαντονεόν και ακορντεόν, με τους Αλεξάνταρ Νικολιτς και Πεταρ Μαριτς
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, βραδιά αυτοσχεδιασμών τζαζ, με τον Γιώργο Κοντραφούρη, τον Λοράν Μορ, τον Κώστα Κωνσταντίνου και τον Βασίλη Ποδαρα.
Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού στα Φηρά και ξεκινούν στις 21.00. Τιμή εισόδου 25 ευρώ.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 22860 23166 και 22860 23016
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του Φεστιβάλ. Μέσα στη δύσκολη και ζοφερή περίοδο που διανύει η χώρα μας, πιστεύουμε πως η Τέχνη και ειδικά η καλή μουσική είναι το διαχρονικό δυνατό στήριγμα και η δροσερή πηγή για να αντλήσει κανείς αισιοδοξία, φως και πίστη για το μέλλον.
Με αυτή τη σκέψη κατά νου και με ακατανίκητο εφόδιο την αστείρευτη δύναμη και έμπνευση με την οποία συνεχώς μας τροφοδοτεί το τοπίο του νησιού μας, ετοιμάσαμε την εφετινή μας συνάντηση με το αγαπητό μας κοινό, εδώ στον υπέροχο αυτό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού στα Φηρά. Στις έξι συναυλίες που συνθέτουν το πρόγραμμα του 33ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, παρουσιάζουμε εκτός από μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του διεθνούς μουσικού στερεώματος και του κλασικού ρεπερτορίου και μερικούς βιρτουόζους λαϊκότερων οργάνων, που σπάνια ή και ποτέ δεν ακούμε στις αίθουσες συναυλιών όπως το μπαντονεόν, το ακορντεόν, και η φυσαρμόνικα.
Το Φεστιβάλ μας ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου με ένα ρεσιτάλ που θα μας προσφέρει ο διάσημος Έλληνας μπάσσος Δημήτρης Καβράκος. Την βραδυά αυτή συνοδοιπόροι στην περιπλάνησή του στον κόσμο της όπερας θα είναι η νέα ταλαντούχος υψίφωνος Κάτια Πάσχου και ο εξαίρετος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας σε άριες και ντουέτα των Βέρντι, Ροσσίνι, Γκουνώ, Ντονιτσέτι, Παύλου Καρρέρ, Τζέρομ Κερν και Γκέρσουϊν.
Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα είναι πάλι μαζί μας ο εξέχων Ισπανός πιανίστας Κλαούντιο Μαρτίνεθ-Μένερ για να μας παρουσιάσει μαζί με την αδελφή του, την θαυμάσια βιολονίστρια Βέρα Μαρτίνεθ-Μένερ, ένα πρόγραμμα με έργα για βιολί και πιάνο των Φάλλια, Γιάνατσεκ, Ντεμπυσσί καθώς και την περίφημη Σονάτα του Φρανκ.
Στην τρίτη μας συναυλία, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, θα εμφανισθεί το "Συγκρότημα Στράους" της Βιέννης, το οποίο και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει μεγάλη καλλιτεχνική ικανοποίηση. Μαζί με τον λαμπρό κιθαρίστα Διονύση Άννινο θα ερμηνεύσουν το Κουϊντέτο αριθ. 4 για κιθάρα και έγχορδα του Μποκερίνι και με την πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια το Κουϊντέτο με πιάνο του Σούμαν. Επιπλέον θα ακούσουμε το Κουαρτέτο Εγχόρδων ΚV 157 του Μότσαρτ, καθώς και ένα έργο του σύγχρονου Αυστριακού συνθέτη Πάουλ Βάλτερ Φυρστ.
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε έναν από τους πιο διακεκριμένους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, τον Πασκάλ Γκοντάρ από το Παρίσι. Το ρεσιτάλ του, ένα αφιέρωμα στον Φραντς Λιστ για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, περιλαμβάνει δύο από τα πιο σημαντικά έργα για πιάνο του τιμώμενου συνθέτη, το Μέφιστο Βαλς και την Σονάτα του, καθώς και μερικές από τις ωραιότερες σελίδες του φίλου του, Φρεντερίκ Σοπέν.
Ακολουθεί μία ξεχωριστή για την πρωτοτυπία της συναυλία, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Δύο πολυβραβευμένοι βιρτουόζοι του μπαντονεόν και του ακορντεόν από το Βελιγράδι, οι Αλεξάνταρ Νίκολιτς και Πέταρ Μάριτς, θα μας γοητεύσουν με μεταγραφές έργων του Μπαχ και του Βιβάλντι αλλά και με συνθέτες του τανγκό, όπως οι Γκαρντέλ, Γκαλιάνο, Αντζελίς, Μπουένο και φυσικά ο Πιατσόλλα.
Την τελευταία λέξη θα έχει φέτος, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ο εκρηκτικός πιανίστας της τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης. Σε συντροφιά με το αστέρι της χρωματικής φυσαρμόνικας τον Γάλλο Λωράν Μωρ και δύο εκλεκτούς καλλιτέχνες της Ελληνικής τζαζ, τον μπασσίστα Κώστα Κωνσταντίνου και τον Βασίλη Ποδαρά στα ντραμς, θα κλείσουν το Φεστιβάλ μας σε φωτεινό τόνο αισιοδοξίας και χαράς. Είμαστε βέβαιοι, πως οι φετινές μας συναυλίες θα σταθούν άλλη μία φορά πηγή πνευματικής ευφορίας και ανατάσεως και θα συνοδεύουν για καιρό τους ακροατές μας, φιλόμουσους κατοίκους του νησιού και επισκέπτες, σαν υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις του 2011 από αυτό το τόσο ξεχωριστό και αγαπητό σε όλους μας νησί τη Σαντορίνη.
Αθηνά Καποδίστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου