Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

4ου Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί με απόφαση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, με την ανοιχτή συναυλία και το σχηματισμό του Σήματος της Ειρήνης με δάδες και κεριά, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στην Πλατεία Δημαρχείου. Η μεγάλη γιορτή για την Ειρήνη, με την οποία θα κλείσει το 4ο Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ. συνδιοργανώνεται από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, τη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέασις».
 
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωτές καλούν όλες και όλους να φέρουν μαζί τους ένα κερί, μια δάδα ή ένα φαναράκι για να σχηματίσουμε το Σήμα της Ειρήνης. Το φωτεινό Σήμα της Ειρήνης στη σκοτεινή αύριο και άδεια από αυτοκίνητα πλατεία Δημαρχείου θα ταξιδέψει μέσα από το Διαδίκτυο σε όλο τον Κόσμο για να στείλει ένα δυνατό μήνυμα πως θέλουμε ένα Κόσμο Ειρηνικό, χωρίς πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής.

Στην ανοιχτή συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές και μουσικοί: Αγαπητός Πάχος, Ίρις Μαυράκη, Εμίλ Πολυμένωφ, Πέτρος Σταματίου, Ματίνα Μάστορα, Γιώργος Κούτρος, Κώστας Τσέκας, Δημήτρης Ιωσήφ, Αλέκος Δράκος, Δημήτρης Παρασός, Φίλιππος Λίσγος, και τα μουσικά σχήματα Δορυφόροι και Moutons. Συμμετέχει επίσης η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

Πριν την ανοιχτή συναυλία, στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο θα προβληθεί σε πρώτη προβολή η ταινία του πολυβραβευμένου Τούρκου σκηνοθέτη Ταχσίν Ιζμπιλέν «Μικρά Ασία πάλι» με την παρουσία του ίδιου του δημιουργού. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ Λυσιστράτη και ο Όμιλος Κινηματογραφιστών Ρόδου Cine-Απόπειρα με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ.
Αύριο, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, κλείνει και η Έκθεση για το Περιβάλλον που λειτουργεί στην αίθουσα της Πύλης D’ Amboise (ώρες λειτουργίας 10-1 το πρωί και 6-9 το βράδυ). Συμμετέχουν οι διεθνώς πολυβραβευμένοι Ρόδιοι σκιτσογράφοι Βαγγέλης Παυλίδης και Μιχάλης Κουντούρης, οι οποίοι έχουν προσφέρει ενυπόγραφα έργα τους για την οικονομική ενίσχυση του Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ και η Ομάδα Οικολογικά-Ροδιακά με επίκαιρα θέματα για το Περιβάλλον της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου