Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πολλά λόγια από την δημοτική αρχή και άσχετα λόγια από την αξιωματική αντιπολίτευση

Κως 6-9-2011
Διαβάσαμε την περίληψη της εισήγησης της δημοτικής αρχής για το τριετές αναπτυξιακό της όραμα και πήραμε την πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής που αποτελεί το μοναδικό της σχεδόν θέμα, αλλά δεν μας δόθηκε ακόμη το κείμενο, προφανώς γιατί σβήνονται και γράφονται ακόμη.
Πολλά λόγια που αποσκοπούν στο θόλωμα των ευθυνών και της κακής κατάστασης που υπάρχει.
Δεν φταίει κανείς για την κακή κοινωνική και οικονομική κατάσταση στο νησί μας!
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξακολουθήσουμε τις επιλογές της δημοτικής αρχής και να αξιοποιήσουμε τις συνεργατικές που θα δημιουργήσει ο Δήμαρχος για να λυθούν τα προβλήματα μας!
 
Διαβάσαμε την συνέντευξη τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πιο κουφό από όσα ειπώθηκαν (και ειπώθηκαν πάρα πολλές υπερβολές), είναι οι πληροφορίες που όπως μας είπαν πήρε ο κ. Κυρίτσης από τα κυβερνητικά στελέχη στην συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος, με το τελικό συμπέρασμα ότι ‘’λεφτά υπάρχουν’’ αλλά επειδή δεν έχουμε δημαρχία της προκοπής χάνουμε χρήματα!!!
Ναι! Ο αθεόφοβος! Είπε οτι "λεφτά υπάρχουν"!!!

Η Κως έχει το δικό της ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την απαξίωση μικρών επιχειρήσεων, την μείωση των αμοιβών εργασίας, τις μεγάλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, την γήρανση των δημοσίων υποδομών, την αδυναμία ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού τους, την απαξίωση των παλιών εργαλείων αναδιανομής των εισοδημάτων και των κερδών από τον τουρισμό, την πτώση του ποσοστού κέρδους των επενδεδυμένων κεφαλαίων και την απουσία ελπίδας για αναπτυξιακή προοπτική προς μια δικαιότερη κοινωνία.
Το πρόβλημα είναι το τοπικό μοντέλο παραγωγής και το μοντέλο διανομής-συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης-των κερδών που εχει δημιουργηθεί.
Απαιτείται πολιτική αλλαγών στο επίπεδο της διαχείρισης και στο επίπεδο των αναπτυξιακών στόχων, αλλαγές που να έρχονται σε σύγκρουση με αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα. Πολιτικές της για την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και την διαφοροποίηση του παραγόμενου προϊόντος με νέες στρατηγικές επιλογές εναντίον της ανάπτυξης του μαζικού τουρισμού και της ολιγοπωλιακης εμπορικής δραστηριότητας. Πολιτικές που δημιουργούν εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών, οι οποίες να στηρίζονται στην ιδιαιτερότητα του τόπος μας, όπως νέα και παλιά αγροδιατροφικά προϊόντα, ανάδειξη αρχαιολογικού αποθέματος, δασικός και βοτανολογικός πλούτος, νέες μορφές τουρισμού, ποδηλατοκίνηση, πεζοπορίες, κλπ. προς μια νέα παραγωγική ισορροπία που δημιουργεί τις συνθήκες δημιουργίας της χαμένης ταυτότητας του νησιού μας.
Η απουσία προγραμμάτων και ιδεών των κυρίαρχων τοπικών σχηματισμών των κ.κ. Καίσερλη –Κυρίτση αποτυπώνεται στα πολλά τους λόγια με τα οποία καλύπτεται η πολιτική τους αδυναμία μπροστά στην κρίσιμη περίοδο της κρατικής υπερχρέωσης και της παράδοσης του νησιού μας στις ανεξέλικτες δυνάμεις της αγοράς. Τι έχουν να πουν για την υπόθεση ΜΗΤΣΗ, ΤΑ ΧΡΕΗ προς τον Δήμο, την δημοτική τιμολογιακή πολιτική απέναντι στους οικονομικά ισχυρούς; ΤΙΠΟΤΑ!!!

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς (δημ. συμβ.)
στοιχεία Συμπαράταξης Ελπίδας δικτυακός χώρος: www.s-elpidas.org
Ε. Βενιζέλου 10 ΚΩΣ 853.00 ΤΗΛ 22420-20674 fax 22420-26794

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου