Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ρυθμίσεις για την διατήρηση των μικρών ναυπηγείων "ταρσανάδων"

Ερμούπολη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου
Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, με θέμα: ‘’Ρυθμίσεις για την διατήρηση των μικρών ναυπηγείων "ταρσανάδων" στην οποία αναφέρει τα εξής:
 
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Κοινό αίτημα των μικρών ναυπηγείων "ταρσανάδων" της Σύρου, είναι η αποκλειστική χρήση του αιγιαλού έμπροσθεν των επιχειρήσεών τους χωρίς αντάλλαγμα.
Πιστεύουμε ότι προκειμένου να στηριχθούν οι μικρές αυτές ναυπηγικές μονάδες, οι οποίες περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, τις οποίες επιβαρύνει και η οικονομική κρίση που όλοι περνάμε, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημά τους.

Στο Σύνταγμά μας και στο άρθρο 4 αυτού, προβλέπεται η αρχή της ισότητας, γι΄ αυτό επιβάλλεται η ίση μεταχείριση και για τα μικρά ναυπηγεία, να ισχύει δηλαδή η νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 35 του Ν. 3325/2005 όπως ισχύει για το ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε το υπ΄ αρ πρωτ.: 419/2-9-2011 εισερχόμενο έγγραφο από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΑΡΣΑΝΑΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου».
Από το Γραφείο Τύπου της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου