Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

5ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές"

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στη Σίφνο το 5ο Φεστιβάλ Κυκλαδκής Γαστρονομίας με συμμετοχή πολλών νησιών από τις Κυκλάδες αλλά και από την Κάρπαθο, παρουσία βουλευτών των Κυκλάδων, του Δημάρχου Σίφνου κ. Α. Μπαμπούνη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη και πολλών αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Ο Παύλος Χρυσαφίδης εκ μέρους των ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, χαιρέτισε την εκδήλωση με τα παρακατω λόγια:
"Με ιδιαίτερη χαρά και ως περιφερειακός σύμβουλος Μήλου-Σίφνου-Σερίφου και Κιμώλου με την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, βρίσκομαι εδώ στην έναρξη του 5ου Φεστιβάλ του Τσελεμεντέ, που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό για όλες τις Κυκλάδες. Ο θεσμός αυτός είναι σημαντικός γιατί αναδεικνύει τα τοπικά νησιωτικά προϊόντα, που αποτελούν έτσι κι αλλιώς οργανικό στοιχείο για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Εχουμε συζητήσει πολλές φορές για το ρόλο της αγροτικής, κτηνοτροφικής, μελισσοκομικής και αλιευτικής μας παραγωγής, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στον τουρισμό μας, αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Δυστυχώς οι μνημονιακές και κυβερνητικές πολιτικές με τις κάθε είδους περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, αύξησης του κόστους παραγωγής και των μεταφορικών κλπ, όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά αντιστρατεύονται κάθε προοπτική ανάπτυξης και κίνησης της αγοράς. Τα νησιά μας όμως και με τη μορφή αυτή αντιστέκονται.
Χαιρετίζουμε το Φεστιβάλ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και προπάντων τη μονιμοποίηση του θεσμού αυτού που μπορεί να πάρει και περιφερειακή διάσταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου